Adana Ne Yenilir Ne İçilir?

Adana Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Adana kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Adana'da Ne Yenir, Ne İçilir?   

Adana, mutfak kültürü olarak oldukça zengin bir şehir. Öyle ki kendi adıyla anılan bir kebabı bile var. Yemeklerinin ünü artık ülkemizi değil, dünyayı sarmış.   

Adana mutfağında genel olarak et yemekleri, acı, bulgur, yoğurt ve hamur işleri oldukça yaygın. Acılı mezeler ve yeşil salatalar hemen her yemeğin yanında servis ediliyor. Yöresel yemeklerinin yanı sıra en ünlü yemeği tabii ki de Adana Kebap. Adana Kebap’ı tamamlayan ise şalgam suyu. Bu ikili lezzet artık dünyaya yayılmış.   

Bilinen yemeklerin dışında Adana’nın yöresel yemekleri ise yüzük çorbası, hamur çorbası, süllüm, düğün çorbası, ekşili topalak, kabak çintmesi, sarımsaklı köfte, mercimekli ıspanak aşı, sakatat dolması, taş kadayıf, karsambaç, aşlama(meyan kökü şerbeti) ve halka tatlısı gibi adıyla da lezzetiyle de oldukça ilginç yemekler. En azından birkaç tanesini denemenizi öneririz. Bir de bici bici tatlısını yemeden dönmeyin.   

Yöresel yemeklerin dışında, büyük bir şehir olduğundan, Adana’da pek çok yerde fast food restoranlarını, gözlemecileri, ızgara et ve tavuk ürünleri yapan yerleri bulabilirsiniz. Gün içerisinde istediğiniz bir noktada mola verip güzel bir yorgunluk kahvesi içebilirsiniz.