Afyon Ne Yenilir Ne İçilir?

Afyon Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Afyon kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Afyon

Afyon'da Ne Yenir, Ne İçilir?   

Genel olarak hem Ege hem de İç Anadolu mutfağından izler taşıyan Afyon mutfağının yemekleri oldukça lezzetlidir. Öyle ki kaymak, sucuk ve lokum gibi lezzetlerinin ünü artık dünyaya yayılmıştır.   

Afyon’a geldiğinizde daha şehrin girişinde pek çok sucuk yiyebileceğiniz restoran ve lokum satan yerler göreceksiniz. Mutlaka sucuk ve lokumun tadına bakmalısınız. Üzerine de Afyon kaymağı ile süslenmiş bir tatlı yiyebilirsiniz.   

Bu tatların dışında Afyon mutfağında haşhaş da oldukça yaygın kullanılır. Haşhaşlı lokumlar, hamur işleri boldur. Nohut ve buğday kullanılarak yapılan göce ve düğü de özellikle çorbalarda çokça kullanılır. Afyon’un yöresel yemeklerinden bazıları düğü ve göce çorbası, sakala çarpan çorbası, bamya çorbası, çullama köfte, Özbek pilavı, göce köftesi, sulu köfte, sırt dolması, ilibada dolması, kaymaklı şeker, nohut çöreği, Afyon salatası ve şakşuka gibi adı ilginç olsa da oldukça lezzetli yemeklerdir. Siz de deneyebilirsiniz.   

Yöresel lezzetlerin dışında Afyon’da pek çok yerde fast food restoranı, gözleme ve tost yapan kafeler, ızgara et ve tavuk ürünlerini, kebap, pide ve lahmacun gibi yiyecekleri bulabilirsiniz.