Türkçe
Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Taratorlu piyaz yöreye özgü bir tattır, Çandır bölgesinin kurufasülyesi ile yapılmış olması önemli, sıcak olarak yenildiğinde tadı daha bir güzel olur. Kölle saç kavurması, domates civesi, hibeş, arapaşı, tandır kebabı, tatlılardan isa patlıcan, bergamut ve turunç reçeli denemeye değerdir.
Tarihi bu kadar eski ve köklü olan bir yerleşim yerinde tabii ki yemeklerde çok çeşitli olacaktır. Akdeniz Bölgesi’nin meşhur yemekleri denince akla tabii ki Adana Kebabı, Hatay yöresinde İçli Köfte ve Künefe Tatlısı, Mersin’de Tantuni başta gelmektedir. Yine diğer yemekleri sıralayacak olursak ve yöresel lezzetleri sıralayacak olursak Sini Köfte Adana’ya ait, Antakya Usulü Yumurta Öccesi, Testi Kebabı, Zeytinyağlı Kuru Dolma, Patlıcanlı Çöp Kebabı, Isparta Yöresine ait Gül Reçeli, Pekmez Helvası, Nokul, Sebzeli Kebap, Kabak Helvası, Gazel Böreği gibi yemekler gelmektedir. Bununla birlikte deniz ürünleri de bol miktarda bulunmaktadır. Yaylalarda köylülerin kendi imalatı olan tarımsal hayvansal gıdalar da bol miktarda bulunmaktadır.