Alanya Ne Yenilir Ne İçilir?

Alanya Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Alanya kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Alanya

Alanya'da Ne Yenir, Ne İçilir?   

Alanya bir turizm merkezi olması dolayısıyla Türk ve yöre mutfağının yanı sıra dünya mutfağından farklı tatları da bulmak mümkün. Alanya'da zeytinyağlılar ve kebaplar en çok rağbet gören yemekler. Hemen hemen herkesin damak tadına hitap eden yemekleri kolayca bulabilirsiniz Alanya’da   

Et yemekleri, ızgara çeşitleri, pide ve köfte çeşitlerinin yanı sıra balık ürünleri ile de restoranlar hizmet vermekte. Bunların dışında yöreye özgü şepit, döğme aşı, löpe, bumbar, göleviz, ülübü yemeği, öksüz helvası, çiğirdik, kırdakı, taze bakla yemeği, turunç reçeli, yarpuzlu akdarı çorbası da yöreye özgü mutlaka denemeniz gereken tatlardan.   

Ayrıca Alanya’da kurulan pazarlardan, mevsimine göre taze sebze, meyve, süt ürünleri ve yöre halkının yaptığı birçok doğal ürünü bulabilirsiniz.

Gezlong Önerisi: Olive Restoran. Ödüllü şef Mutlu Şevket Yılmaz’ın hazırladığı yemeklerin her biri sanat eserini andırıyor. Öyle ki, çatalınızı batırmaya kıyamıyor, bir yandan da tadına bakmak için sabırsızlanıyorsunuz.

Flash. Pide, ızgara ve et çeşitleri konusunda iddialı olan Flash’ın özellikle saç kavurması meşhur. Küçük küçük doğranmış dana biftekten yapılan saç kavurmayı beklerken birbirinden leziz ezme, haydari, tulum peyniri ve lavaşın tadına bakabilirsiniz.

Queen Green Restaurant. Flambe et yemekleri masanın yanında yapılırken folyo kağıdına sarılan şam fıstıkları ispirtolu tabakta fırınlanarak özel bir şovla servis ediliyor.

Bamyacı Dondurma. Alanya Yat Limanı’nda bulunan Bamyacı Dondurma Alanya’nın en iyi dondurmacısı olarak biliniyor. Özellikle kavunlu dondurmsını mutlaka deneyin.