Amasra Ne Yenilir Ne İçilir?

Amasra Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Amasra kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Amasra

Amasra'da Ne Yenir, Ne İçilir?

Amasra’da Karadeniz’in yöresel yemeklerinin dışında tabii ki balığın neredeyse her çeşidini bulabilirsiniz. Gittiğiniz mevsimde, taze mevsim balıklarını genellikle tavada ya da ızgarada pişirerek servis ederler. Deniz kenarında pek çok restoranda uygun fiyata istediğiniz balığı yiyebilirsiniz. Farklı balık yemekleri ararsanız cevizli palamut, kiremitte istavrit, cevizli hamsi gibi lezzetleri de deneyebilirsiniz. Balığın yanında salatalarıyla ünlü ilçede güzel bir Amasra salatası yemeyi de ihmal etmeyin. Oldukça bol porsiyonlanan salatada çeşitli taze mevsim yeşillikleri de bulunuyor.

Balık dışında bölgenin yöresel yemeklerini tatmak isterseniz pirinçli mantı, ayvalı et yemeği, yedi türlü mancar yemeği, pumpum çorbası, yumurtalı ıspıt, kaz tiriti, üzüm yaprağı yemeği, kabak burması, gartlaç bunlardan bazısı. Adı kadar tadı da farklı olan bu yöresel yemeklerden birkaçı mutlaka denemelisiniz. Bir de ilçedeki bazı lokantalarda ballı cevizli manda yoğurdu yapılıyor. Denemeden gelmeyin deriz. Ayrıca Amasra pidesi yapan yerler var, isterseniz tadına bakabilirsiniz.

İsterseniz, turistik bir yöre olduğu için, Türk ve dünya mutfağı lezzetlerini, tavuk, kebap ya da fast food çeşitlerini de bulabilirsiniz Amasra’da.