×
TR EN
Antalya Kaleiçi Ne Yenilir?

Tarihte Antalya’nın merkezi olan Kaleiçi, bugün de önemini yitirmiş değil. Tarihi, denizi, doğası ve güzellikleri ile hala tatilcilerin tercihi olan belde, Kaleiçi otellerinin sundukları konfor ve kalite ile de ön planda.

Antalya Kaleiçi Ne Yenir Ne İçilir?   

Antalya Kaleiçi’nde bölgede yaşayan Yörüklerin yerel lezzetlerinin sunulduğu pek çok yer bulabilirsiniz. Kaleiçi’ne kadar gitmişken bu lezzetlerden tatmadan dönmeyin deriz.  Yöreye has yerel yemeklerden bazıları ise şunlar; Saç kavurması, Tandır kebabı, Kölle (buğday, fasulye, nohut ve bakla haşlaması), Domates civesi, Hibeş, Arapaşı. Tatlılardan ise patlıcan, bergamut ve turunç reçeli denemeye değerdir.   

Antalya’da Türk ve Dünya Mutfağı’ndan yemekler yapan çok sayıda restoran da var. Turistik otellerin restoranları, konaklayan misafirlerin yanında dışarıdan gelen müşterileri de ağırlıyor. Özellikle kıyı şeridinden çok sayıda balık restoranı görebilirsiniz. Bu restoranlarda balık keyfinden başka farklı mezelerin de tadına bakmalısınız. Taratorlu piyaz yöreye özgü bir tattır. Çandır bölgesinin kuru fasulyesi ile yapılmış olması önemli, sıcak olarak yenildiğinde tadı daha bir güzel olur.

Daha fazla
×
Fiyat aralığı
Filtreler
Antalya Kaleiçi Otelleri
4.2
Antalya Kaleiçi (Merkeze 5M)
Ev sahibi Aziz Bey, altı konaktan oluşan Tuvana Hotel’i; her detayıyla uğraşarak, antika eşyalarını restore ederek...
4.4
Antalya Kaleiçi
Antalya, yılın her mevsiminde bambaşka. Şehrin temposundan, işlerin çokluğundan, hayatın zorluklarından kaçış için...
5.0
Antalya Kaleiçi (Merkeze 0M)
Antalya’nın kalbinde, Kaleiçi bölgesinde yer alan Kauçuk Hotel, restore edilmiş 2 tarihi konakta hizmet vermektedir....
4.3
Antalya Kaleiçi
Minyon Hotel; 200 yıllık tarihi ile geçmişin izlerini günümüze taşıyan, Baltacı Konak olarak da bilinen tarihi...