Antalya Kaleiçi Ne Yenilir Ne İçilir?

Antalya Kaleiçi Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Antalya Kaleiçi kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Antalya Kaleiçi

Antalya Kaleiçi Ne Yenir Ne İçilir?   

Antalya Kaleiçi’nde bölgede yaşayan Yörüklerin yerel lezzetlerinin sunulduğu pek çok yer bulabilirsiniz. Kaleiçi’ne kadar gitmişken bu lezzetlerden tatmadan dönmeyin deriz.  Yöreye has yerel yemeklerden bazıları ise şunlar; Saç kavurması, Tandır kebabı, Kölle (buğday, fasulye, nohut ve bakla haşlaması), Domates civesi, Hibeş, Arapaşı. Tatlılardan ise patlıcan, bergamut ve turunç reçeli denemeye değerdir.   

Antalya’da Türk ve Dünya Mutfağı’ndan yemekler yapan çok sayıda restoran da var. Turistik otellerin restoranları, konaklayan misafirlerin yanında dışarıdan gelen müşterileri de ağırlıyor. Özellikle kıyı şeridinden çok sayıda balık restoranı görebilirsiniz. Bu restoranlarda balık keyfinden başka farklı mezelerin de tadına bakmalısınız. Taratorlu piyaz yöreye özgü bir tattır. Çandır bölgesinin kuru fasulyesi ile yapılmış olması önemli, sıcak olarak yenildiğinde tadı daha bir güzel olur.