Antalya Ne Yenilir Ne İçilir?

Antalya Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Antalya kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Antalya

Antalya'da Ne Yenir, Ne İçilir?   

Turistik açıdan oldukça gelişmiş olanAntalyada yöresel yemeklerin dışında Türk ve Dünya mutfaklarından pek çok farklı lezzeti bulabilirsiniz. O kadar ki Çin mutfağından, Uzakdoğu ve Asya mutfağından bile pek çok lezzete ulaşmanız mümkün.   

Antalya’nın en önemli lezzetlerinden biri de balık ve deniz ürünleridir. Antalya’da her zaman taze mevsim balıklarını, deniz ürünlerini ve çeşit çeşit zeytinyağlı mezeleri bulabilirsiniz.   

Antalya’nın yöresel yemekleri ise genel olarak sebze yemekleri ve zeytinyağlılar ağırlıktadır. Yöresel yemeklerden bazıları köle, domates civesi, saç kavurması, arapaşı, hibeş, tandır kebabı, patlıcan, bergamot ve turunç reçeli, kulaklı çorba, Antalya piyazı, çökelekli biber dolması gibi lezzetli ve farklı tatlardır.   

İsterseniz Antalya’da ızgara et ve tavuk ürünleri yapan restoranlar, kebap, pide ve lahmacun gibi lezzetler, fast food restoranları, gözlemeci teyzeler ve tost gibi aperatifler bulabileceğiniz restoranları da görebilirsiniz. Deniz kenarlarında ise genel olarak balık restoranları yoğunluktadır.

Yedimehmet: Yedimehmet’te oğlak tandırdan, zeytinyağlılara balığa kadar farklı bir yelpaze bulabilirsiniz. Kabak tatlısı epey meşhur.

Antalya Balıkevi: Antalya’nın en meşhur balıkçılarından Antalya Balıkevi’nin manzarası da menüsü de zengin.

Club Arma: Şehrin en lüks restaurantlarından olan Club Arma’da ıstakozdan jumbo karidese, sushi’ye kadar herşeyi bulabilrisiniz. Restaurantın konumu da harika, Akdeniz'in hemen üstünde.