×
TR EN
Artvin Ne Yenilir Ne İçilir?

Artvin Otelleri; Şehri ikiye bölen Çoruh Nehri’nin hırçın suları, Karadeniz ikliminin tüm özelliklerini olduğu gibi yansıtan yemyeşil ormanları, mavinin ve yeşilin her tonunun iç içe geçerek ahenk oluşturduğu doğal güzellikleri ve 6 bin yılı

Artvin'de Ne Yenir, Ne İçilir?

Doğanın kucağındaki şehir Artvin’de bitki çeşitliliğinin mutfak kültürüne de yansıdığını göreceksiniz. Tüm lezzetli Karadeniz yemeklerinin yanı sıra bölgede yetişen çeşitli otlarla yapılan yöresel yemekler de oldukça lezzetli. Artvin’de öncelikle yöresel çorbalardan başlamalısınız. Beyaz lahana çorbası, nişoşlu çorbası, kesme çorbası, gemdimalı çorbası, çinçar çorbası, püşürük çorbası gibi adıyla da tadıyla da farklı çorbaları mutlaka tatmalısınız. Çorbalar dışında bölgeye özgü silor, kaymaklı börek, hamsi pilavı, hamsi buğumalama, lokum, bişi, ev makarnası, kuymak, gendirme (keşkek), çılbır, kaygana, sığen, nağiço gibi yemekleri de denemelisiniz. En çok bilinen tatlıları ise hasuta, kaysefe, ballı lokum ve zurbiyettir. Yöresel yemeklerin dışında Artvin’de nereyse tüm balık çeşitlerini farklı şekillerde pişmiş sunumlarıyla tadabilirsiniz. İsterseniz köfte, kebap, tavuk gibi yiyecekleri ve fast food ürünleri de bulabilirsiniz.

Daha fazla
×
Fiyat aralığı
Filtreler
Artvin Otelleri