Assos Ne Yenilir Ne İçilir?

Assos Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Assos kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Assos

Assos'ta Ne Yenir Ne İçilir?
Sakin ve huzur dolu bir tatil geçireceğiniz Assos’ta, bölgenin mutfağı da vücudunuza sağlık verecek, sizi yenileyecek nitelikte. Kaz Dağları’nın hemen yakınındaki tatil beldesinde pek çok şey organik. En meşhur lezzetlerden biri de zeytin ve zeytinyağlı yemek çeşitleri.   

Zeytin ve zeytinyağı ile ünlü tatil beldesi Assos’ta her şeyden önce kahvaltıda zeytinlerin tadına bakmalısınız. Zeytinyağı ile tatlandırılmış, yöreye özgü kahvaltılıkları deneyebilirsiniz. Bölgede yetişen taze sebzenin tadına kahvaltı sofranızda bakabilirsiniz. Bir de gün içinde veya kahvaltıda bölgede sıkça tercih edilen oğul otu çayını deneyebilirsiniz.   

Gün içinde ise gözleme ve ayranın tadına varmalısınız. Çeşit çeşit patatesliden, otluya, peynirliden ıspanaklıya hemen her çeşit gözlemeyi bulabilirsiniz Assos’ta. Burada da bir gözlemeci teyze var tabii ki de. Bir de restoranlarda acı böreği ve kabak çiçeği dolmasının tadına bakmalısınız. Bölgede pek çok yerde adını duyacağınız kiremitte köftenin tadına bakabilirsiniz.
   

Assos’ta balık ve balık ürünleri de oldukça ünlü. Hele de taze balık ve kalamar. Özellikle akşamları deniz kenarındaki restoranlarda ya da konakladığınız Assos otelinin restoranında taze balıkların ve deniz ürünlerinin – özellikle de kalamarın- tadına bakarken, zeytinyağlı mezelerinizi yerken mehtaba karşı şarabınızı ya da içkinizi yudumlamanın keyfine varın. Bazı otellerin deniz kenarına yayılmış masalarında bu keyfi yaşamak da bambaşka olabilir. İsterseniz canlı müzik yapan balık lokantaları da var. balık lokantalarının pek çoğunda balık pastırması, orfoz ızgara, levrek buğulama, lakerda, iskorpit çorbası gibi farklı ve özel lezzetleri de bulabilirsiniz.   

Bunun dışında Assos’ta kekik suyunun ve kekik çayının, bölgede yetişen taze kekiğin ya da kekikle tatlandırılmış zeytinyağlı yemeklerin tadına bakmadan da dönmeyin.

Bölgeye özgü bu lezzetlerin dışında isterseniz fast food restoranlarını, deniz kenarında ya da merkezde yer alan kafelerde çeşit çeşit tostları, ızgara et ve tavuk ürünlerini, kebap, lahmacun ve pide gibi çeşitleri yapan restoranları bulabilirsiniz.   

Özellikle yemenizi önerdiğimiz, yemende dönmeyin dediğimiz şeylerden biri “vafil” isimli kaymaklı özel bir dondurma. Mutlaka tadına bakın. Hem tadıyla hem de şekliyle sizi şaşırtacak.

Sarmaşık Gülleri Restoran. Bir balık restoranı olan mekanda fazla çeşit bulunmasa da yemekler lezzetli!

Uzun Ev. Ağırlıklı olarak deniz ürünleri sunulan restoranda Ege’nin en güzel lezzetlerini bulmak mümkün. Kalamarı ile ünlü Assos’ta kalamar tavayı tadabileceğiniz en güzel yerlerden.

Fenerlihan. Assos limanında yer alan restoran yöresel lezzetler ve deniz ürünleri sunuyor.

Hasanaki. Ayvacık’a yakın bir noktada bulunan plaj lokantası yörenin balıkçıları tarafından avlanmış taze balık, ahtapot, karides, kalamar ve komşu çiftliklerden alınmış doğal sebzeler ile hazırlanan lezzetler sunuluyor.