Butik Otel Nedir

Butik Otel Nedir

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına Göre;

Madde 43 - Yapısal özelliği, mimari tasarımı, tefriş, dekorasyon ve kullanılan malzemesi yönünden özgünlük arz eden, işletme ve servis yönünden üstün standart ve yüksek kalitede, deneyimli veya konusunda eğitimli personel ile kişiye özel hizmet verilen ve aşağıda belirtilen nitelikleri taşıyan en az on odalı otellerdir:

a) Modern, reprodüksiyon, antika gibi özelliği olan mobilya ve malzemeler ile tefriş ve dekorasyon, b) Beş yıldızlı otel odaları için belirlenen nitelikleri taşıyan konforlu odalar, c) Kapasiteye yeterli kabul holü, kahvaltı salonu, oturma salonu, d) Yönetim odası, e) Alakart lokanta, f) Genel mahallerde klima sistemi, g) Yirmidört saat oda servisi, h) Çamaşır yıkama ve kuru temizleme hizmeti, j) Otopark hizmeti, k) Odalara, müşteri tarafından seçilen en az bir adet günlük gazete servisi.

Butik Otel veya diğer adıyla Küçük Oteller bize göre;

Sahibi tarafından işletilen. İşleten kişiye her an ulaşılabilen. Sohbeti, yemesi, içmesi ev havasında geçen. "Farklı" olan. Bir ahbap, arkadaş evine gidilmiş, konuk olunmuş hissi veren. Tasarımı ve tarzı olan. Kendine has ve özgün olan. Bir yerin taklidi olmayan. Ayrıldığınızda, kalbinizin ve ruhunuzun kaldığı yer olan. Temiz, hijyen kurallarına uygun olan. İlgi ve merak uyandıran. Otel atmosferini yaşatmamaya çalışan tesislerdir.