Bu hafta sonu piknik Emirgan

Hafta sonu yaklaşıyor, hem de güneşin sapsarı ışıkları üzerimizdeyken. Cumayı beklemeden hafta sonu için plan yapmak lazım! Sonra “Ne yapsak?” diye düşünürken hafta sonu uçup gidiverir. Bu hafta sonu bizim önerimiz İstanbul'da Emirgan!

Emirgan Korusu, hazır bahar gelmiş ve laleler başta olmak üzere tüm çiçekler açmışken bulunmaz bir manzaraya sahip. Hem deniz hem de doğa manzarası, hem de şehrin gürültüsünü arkasında bırakmış bir alan. Üstelik de şehrin içinde, ulaşımı da kolay. İsterseniz güzel bir sabah yürüyüşü ile başlayabilirsiniz güne Emirgan’da. Sonra deniz kenarında güzel bir kahvaltı yapar ve üzerine de güzel bir kahve içersiniz. E zaten bunun için kahvaltı “kahve altı”dan gelmiş!

İsterseniz kahvaltıdan sonra arkadaşlarınızla ya da ailenizle güzel bir piknik planlayabilirsiniz koruda. Osmanlı’nın padişahlarına ve ünlü devlet adamlarına ev sahipliği yapmış korunun doğası, deniz manzarası ve huzuru sizi de etkileyecek. Emirgan Korusu olmazsa, Emirgan’da Belgrad Ormanları da piknik için oldukça uygun bir alan. Uzun ağaçların gölgesinde tüm stresinizi toprağa bırakın, o sizi yenileyecektir.

İsterseniz Emirgan’da sahil boyunca çay bahçeleri, restoranlar ve kafeler var. Orada da güzel bir mola verebilirsiniz. Yani Emirgan’da yapılacak çok şey var. Hafta sonunuzu doğanın sakinliği ve enerjisiyle doldurmak için güzel bir fırsat! İyi tatiller.

İstanbul Otelleri ve Gezilecek Yerler için tıklayın!