Bu sezon şöyle bir Karadeniz yapmak için 8 güzel neden

Karadeniz; Benzersiz Güzellik ve Zenginliklerin Bölgesi!


Karadeniz'in kültürü, doğası, havası ve insanlarıyla ne kadar eşsiz ve orijinal bir bölge olduğunu bilmeyen yok. Artık bu güzelliklerin ünü ülkemizin sınırlarını aştığı için Karadeniz, turizmde önemli bir yer edinmeye başlıyor.

İçimizi titreten ezgileri, türküleri ve tatlı balığın lezzetli yemekleriyle, sıcacık insanlarıyla gerçekten de ölmeden önce görülmesi gereken bir yer Karadeniz. Hem de sadece birkaç nokta değil, tamamıyla Karadeniz'i görmek gerekiyor. En güzel zamanları ise ilkbahar ve yaz ayları. O zamanlar, yeşilliklerin canlandığı, deniz suyunun ısındığı zamanlar...


Peki, bu sezon sizin için Karadeniz mi var? Zaten gitmek için bir "hadi" mi bekliyordunuz? İşte Karadeniz'e gitmek için tam tamına 8 büyük neden:


1) Karadeniz, zengin bitki örtüsüne ve yemyeşil ormanlara sahip. Ülkemizin en çok yağış alan bölgesi olması nedeniyle, Karadeniz'de her türden yeşil ve ağaç bulunuyor. Tam bir doğa severlerin rotası. Eğer doğaya fazla ilginiz yoksa bile, gidip görünce doğaya ve yeşile aşık olacaksınız. Tertemiz havası sizi yeniler ve tazeler.


2) Önünüzde masmavi deniz, arkada yemyeşil ormanlar... İster tüm günü plajda geçirin ve denize girin; isterseniz de yaylalara çıkın, dağlara tırmanın ve doğa yürüyüşleri yapın ya da kamp kurun. Seçim sizin! Karadeniz'de bu kadar çok seçenek var ki, her zevke uygun tatilcileri kendine çekiyor.


3) Tarih meraklıları için Karadeniz'de bolca tarihi yer var. Sümela Manastırı artık tüm dünyanın bildiği bir yer. Zil Kalesi, Sinop Cezaevi, Yason Kilisesi, Safranbolu evleri ise tarihin izlerinden sadece birkaçı.


4) Karadeniz'in ünlü yaylaları... Ayder Yaylası, İkizdere Yaylası, Pokut Yaylası ve isimlerini sığdıramayacağımız pek çok yayla... Hem doğası hem de bitki örtüsü ve havasıyla ünlü. Dileyenler, yaylalardaki butik otellerde konaklayarak yenilenebilir; dileyenler de kamp kurarak yaylaların keyfini çıkarabilir. Ama mutlaka bu yaylalara gitmelisiniz.


5) Karadeniz'in efsanevi yemekleri... Laz böreği, muhlama, hamsi pilavı, her çeşit balık, çay, fındık, mısır ekmeği, Anzer balı, pepeçura, termoni ve daha fazlası. Mutlaka deneyin, damaklarınız şenlenecek.

 

6) Karadeniz Bölgesi'nde, göz alıcı doğası ve manzarasıyla sizi fotoğraf karesinde olduğunuzu düşündürecek çok sayıda göl var. Hafta sonunuzu veya tatilinizi bu göllerin kenarında geçirebilirsiniz. Artvin Karagöl, Bolu Yedigöller, Trabzon Uzungöl ve Abant Gölü bunlardan sadece birkaçı. Hele ki bahar aylarında çiçekler açarken ya da yapraklar dökülürken doğa bambaşka bir güzelliğe bürünüyor!

 

7) Rafting! Karadeniz bölgesi, coşkulu akıntılarıyla ülkemizin değil, dünyanın sayılı rafting alanlarından biri. Macera tutkunlarının vazgeçilmezi. Bu alanların en bilineni ve en heyecanlı olanı Çoruh Nehri. Fırtına Deresi de başka bir seçenek.


8) Bölgedeki şelaleler de oldukça güzel ve görülmeye değer. Fotoğrafçılar, büyüleyici karelerin çıkacağına emin olabilirler. Serinletici etkilerini yaşamak için bu şelaleleri görmelisiniz. Mençuna Şelalesi, Tomara Şelalesi, Palovit Şelalesi ve Gelinpınarı Şelalesi bunların en ünlülerinden.
 

Karadeniz Otelleri için tıklayın!