Dağ Evleri

Deniz kenarında bulunan birçok tatil beldesinin aksine, mis gibi temiz havası ve yemyeşil ormanların içindeki doğasıyla dağ evleri, daha sakin ve huzurlu bir tatil imkânı sunuyorlar. Şehrin gürültüsünden uzakta, doğa tutkunlarının vazgeçilmez adreslerindendir dağ evleri. Üstelik dağcı olmanıza da gerek yok…

Hafta sonları şehrin gürültüsünden ve kalabalığından kaçmak için kısa olsa da güzel bir fırsat olabilir dağ evlerinde geçireceğiniz bir tatil için. Doğa ile iç içe mis gibi temiz havayı ciğerlerinize çekerken doğa yürüyüşleri, rehber eşliğinde doğa tırmanışları, belki yakındaki derelerde kano ile gezinti yapmak gibi pek çok aktiviteyi de gerçekleştirebilirsiniz. Genelde ahşaptan yapılmış olan dağ evleri, bungalov evler tarzında hizmet vermektedir. Yılın her mevsiminde ayrı bir tat veren dağ evlerinde konaklamak, her dönem farklı heyecanlar yaşamak demektir. Kışın sobanızın başında bembeyaz kar izlemek, yazın ise mis gibi bol oksijenli bir güne dinç uyanmak size ayrı bir zevk verecek.

1- Habitat Mesire Bungalov Evleri Yedigöller, Bolu

2015 yılında hizmet vermeye başlayan Habitat Mesire Evleri, 18 Bungalov Eviyle bugün 90 kişiye konaklama imkanı sunan Yedigöller Millipark alanındaki tek konaklama tesisleri. Bolu-Yedigöller Millipark mevkiinde bulunan Evler, doğasever ruhunu henüz yitirmemiş gezginler için en ideal mekan! https://www.kucukoteller.com.tr/habitat-mesire-bungalov-evleri

2- Uymanlar Dag Evleri, Bolu

Doğanın ortasında muhteşem Bolu manzaralı, şömineli, özel bahçeli dağ evleri 7 kişiye kadar konaklama imkanı sunmakta. Evlerde kuş sesleri eşliğinde kendine özel ormanında yürüyüş yapabileceğiniz huzurlu bir ortam mevcut. Bahçenizde ateş çukuruyla mangal keyfi yapabilirsiniz yeşilin, doğanın ve manzaranın keyfini çıkaracağınız huzurlu bir tatile bekleriz...
https://www.kucukoteller.com.tr/uymanlar-dag-evleri

 

3- Vonresort, Abant

Abant Gölüne araba ile yaklaşık 10 dk mesafede, geniş bir alanda, muhteşem bir doğanın içinde yer alıyorlar. Konaklama ve kahvaltı ücrete dahil. İçinde çok sayıda villa yer alıyor. Odaları birkaç farklı konseptte, kimi odaların içinde açık mutfak da yer alıyor. Odaların dekorasyonunda ahşap hakim. İçleri gayet temiz ve rahat.

https://www.kucukoteller.com.tr/vonresort-abant

4- İznik Taş Mahal, İznik Gölü Bursa

Hobbit Houses - Göl Manzaralı Hobbit Evleri

Hobbit House evlerimiz İznik merkeze 8 dakika mesafede Elbeyli köyü yolu üzerinde bulunmaktadır. Tesiste şuanda 4 aktif evimiz bulunmaktadır. Hobbit evler 3+1 160 m2 büyüklüğünde 6 kişi kapasitelidir. İçerisinde 3 yatak odası, 3 banyo, 1 salon, 1 mutfak bulunmaktadır. Isınma olarak yerden ısıtma ve şömine bulunuyor.

Mutfakta yemek yapabileceğiniz tüm gereçler mevcuttur.

https://www.kucukoteller.com.tr/iznik-tas-mahal

5- Karinna Orman Köşkleri, Uludağ Bursa

Sonbahar esintili esintili geliyorken kapıya, kendimize birbirinden güzel rotalar hazırlamaya başladık.. Bursa Uludağsız bir rota da tabi ki düşünmedik..

Listemizdeki dağ evi favorilerimizden birinden bahsetmek istiyoruz şimdi size..
https://www.kucukoteller.com.tr/cobankaya-orman-koskleri

6- Masklavi Otel, Alaçam Bursa
Bursa Uludağ eteklerinde, ormanın içinde yer alan Alaçam bölgesinde, doğayla baş başa muhteşem bir manzaraya sahip, çok keyifli bir mekandan bahsedeceğim sizlere; Masklavi Otel ve Restoran @masklavialacam

Kestel ilçesinin Alaçam Köyü’nün taş yollarından biraz ilerliyorum ve artık köyün bittiği yerde Masklavi başlıyor. Önce yaşlı çam ağaçları karşılıyor beni, sonra Masklavi’nin güler yüzlü ev sahipleri. Masklavi, odaları mitolojiden isimler taşıyan, otantik bir mekân.

https://www.kucukoteller.com.tr/masklavi-otel

7- Mütevelli Çiftliği, Mudanya Bursa

Bursa tabiata yakışır güzelliği hiç kaybetmiyor. Mudanya’nın biraz dışında çarpıcı doğal panaroma ortasında tek başına bir villa Mütevelli Çiftliği. Son derece özel bir mekan burası. Çift camlı pencereler, bakımlı bir bahçe, yüzme havuzu gibi detaylar derhal göze çarpıyor. Dekorasyon tutarlı: antika ve benzeri mobilyalarla zevkle döşenmiş Mütevelli Çiftliği. Sade ve ölçülü 5 odası, modern banyoları, iyi döşeli salonu ve tam teçhizatlı mutfağı bulunuyor. Arka taraf dağ orman.

https://www.kucukoteller.com.tr/mutevelli-ciftligi

8- Redpine Guest House, İznik Bursa

Dikkat dikkat! Şimdi doğaya dönüş zamanı!

Kızılçamların çevrelediği @redpineguesthouse 'da kuşların cıvıltıları eşliğinde düş kumaya hazır mısınız?

İznik'in eşsiz doğasında, çam ağaçlı yolları arşınladığında karşına çıkan, 25-75 m2 arası farklı genişliklerdeki evlerde kendinle kalacağın, kitabını bir an olsun bile elinden düşürmeyeceğin, tüm derdi tasayı unutup her şeyi geride bırakmanı sağlayacak, mis gibi havasını içine bol bol çekeceğin bir atmosfer sunuyor @redpineguestgouse.

https://www.kucukoteller.com.tr/redpine-guest-house

9- Sarıalan Orman Köşkleri, Uludağ

Dört mevsim açık, ama bizim en çok kışın sevdiğimiz, adeta oracıklarda kendi başına bir köy olmuş, Sarıalan Orman Köşklerini hiç duydunuz muuu? Bilenleri yorumlara, bilmeyenleri yazının devamını okumaya davet ediyoruz.. (Böyle de nazik bir editör)

Kütük Evler, #uludağ ın #sarıalan bölgesinde, 45 ahşap villadan oluşuyor.

Yerden 1350 mt yüksektesiniz.

https://www.kucukoteller.com.tr/uludag-orman-koskleri

10- Kairos Kaş

Kaş'ın merkezindeki kalabalıktan uzak, doğanın içinde, Çukurbağ Köyündeki çam ormanı manzarasıyla ama bölgenin eşsiz plajlarından da çok uzaklaşmadan konaklayacak bir yer, Kairos Hotel Kaş!

Bizim de Kaş’a olan özlemimiz ne zamandır içimizde kuluçkaya yatıyordu. Kaş’ın kıvrımlı yollarının bize ne ufuklar açacağını merak ede ede yola koyulduk ve geçen hafta Kaş’ta Kairos Hotel’i ziyaret ettik!

https://www.kucukoteller.com.tr/kairos

12- Saklı Göl Evleri Glamping Resort, Burdur

Adeta bahar havasında geçen şu kış günlerine muhteşem bir göl manzarasına karşı, kuş sesleri eşliğinde uyanalım mı?

Rotamızı Burdur'un Karacaören Köyü'ne çevirerek, gerçekliğini defalarca sorgulayacağın, cennetin adeta yeryüzündeki halini tasvir et deseler "işte burası" diyebileceğin bir öneri ile geldim.

Saklı Göl Evleri-Karacaören Köyü, Burdur.

https://www.kucukoteller.com.tr/sakli-gol-evleri

13- Tefenni Villas, Burdur

Antalya dönüşü yol bizi #Burdur'a getirdi... Yazın Saldasını, lavanta bahçelerini sevdiğimiz kışın da kayak yapmak için geldiğimiz o güzel şehir Burdur’a.. Buraya gelmemiz için yeni bir sebebimiz de var artık.

Size hikayesinden de bahsedelim. Ailenin 28 yıllık tavuk ve yumurta çiftliği, Hollanda 'da yaşayan ve orada turizmcilik yapan evlatları tarafından ekoturizme can katan dolu dolu bir otele dönüşmüş.. İçinde neler yok ki..

https://www.kucukoteller.com.tr/tefenni-villas

14- Hope Sapanca Tiny Houses

Hope Sapanca; Sapanca'nın merkezinde, göle sıfır konumu ile izole bahçesiyle, ısıtmalı havuzlarıyla, doğanın içinde konaklama imkanı sunuyor. Toplam 14 adet tiny house konaklama birimleriyle, serpme kahvaltı dahil hizmet anlayışı sergiliyorlar. Hope Sapanca'nın kalpte yer eden en can alıcı kısmı ise misafirperverlikleri. Konuk ağırlamadaki içten tavırları, bir gidenin bir daha gitmesini sağlıyor. Sapanca Gölü'nün burnu dibinde, yemyeşil bahçede, ısıtmalı havuzlu, barbekü alanlı, ferah tiny house'lar şehrin karmaşasında yorulan ruhlarınıza birebir iyi gelecek eminim ki...

https://www.kucukoteller.com.tr/hope-sapanca-tiny-houses

15- Hypnos Sapanca Glamping & Spa, +12

Hypnos Sapanca Glamping & Spa, 10.000 m² arazi ve içerisinde özenle yetiştirilmiş meyve ağaçları arasında izole tatil konsepti anlayışıyla kurulu bir tesis. Misafirlere yalnızca bir otel odası konaklamasından öte düşlediği tatil planının fazlasını sunabilmek için tasarlanmış. Bu nedenle mevsimine göre onlarca çeşit meyveyi dalından kopartarak organik mahsullerini tadabilir, ilçede yalnızca tesisin bahçesinde bulunan derelerinin sesiyle huzuru iliklerinize kadar yaşayabilirsiniz.

https://www.kucukoteller.com.tr/hypnos-sapanca-glamping--spa

16- Kartepe Panorama Suites

Beş yıldızın yetersiz kalacağı bir mekan.

Kartepe Panorama Suites'te, 2 ve 4 kişilik özel tasarıma sahip dağ evi ve 4 adet otel odası (deluxe-jakuzili, suit, standart ) bulunmakta.

Başta İrem Hanım olmak üzere tüm çalışanlar o kadar güleryüzlü ve güzel insanlar ki sevdiğiniz bir arkadaşınızın evinde misafirlikte gibi hissediyorsunuz.

https://www.kucukoteller.com.tr/kartepe-panorama-suites

17- MC Sapanca

MC Sapanca Hotel büyüklükleri 52 ile 62 mt2 arasında değişen 11 bungalow evleriyle dört bir yanı yeşilliğiyle saran size özel bahçesiyle ormanın içinde sizin için en konforlu hale getirilerek tasarlanmış.

Ahşap Zemin, Yerden tavana pencereler, yüksek tavan ve bohem esintisiyle terk etmek istemeyeceğiniz bir deneyime davet ediyor. Sapanca’nın kalbinde, özlem duyduğumuz doğa ile baş başa ..Temiz hava, bol oksijen, yeşilin her tonu ..

https://www.kucukoteller.com.tr/mc-sapanca

18- Ayder Güven Dağ Evi, Rize

Ayder Güven Dağ Evi, Karadeniz'in dokusuna doğal yapısıyla çok yakışmış bir otel. Şömineli, jakuzili, manzaralı suit odaları bungalov dağ evi şeklinde. 2000 yılından bu yana aynı misafirperverlik ile konuklarını ağırlamaya devam ediyorlar. Dile kolay 23 yıl geçmiş...

Bungalov dağ evleri 1+1 şeklinde düzenlenmiş. Evler hem konforlu hem ferah hem de ihtiyaç duyulabilecek her şeye sahip. Mutfak, şömine, jakuzi eksik değil anlayacağınız o ki.

https://www.kucukoteller.com.tr/ayder-guven-dag-evi

19- Elabay Dağ Evleri, Rize

Elabay Dağ Evleri, Rize Çamlıhemşin'de bulunuyor. Aile işletmesi olan Elabay; misafirlerini tıpkı evlerine geliyorlarmış gibi ağırlıyorlar. Vadiye dik bakan bahçe ve dağ orman manzarasına sahip Elabay'ın tüm evlerinin kendilerine ait terası ve bahçeleri bulunuyor.

https://www.kucukoteller.com.tr/elebay-dag-evleri

20- Foleya Mountain Resort, Trabzon

Gerçek bir Karadeniz rüyası! Sıra Dağların egzotik yaylalarında, doğaya uygun vaziyette konumlandırılmış birbirinden özel niş villalar. Dekorasyon, doğanın tabiatına uygun şekilde dizayn edilmiş. Çevre olağanüstü.

Doğu Karadeniz bölgesinde 1600 mt rakımda böyle düzenli bir tesis yapmak ciddi emek ister ki emeğin karşılığını veren bir çevre düzenlemesi mevcut. Ala carte restoran, doruk restoran ve kafeterya olarak üç farklı alan mevcut.

https://www.kucukoteller.com.tr/foleya-mountain-resort

Diğer Önerilerimizi ise bölgelere göre https://www.kucukoteller.com.tr/bolgeler linkinden görebilrisiniz.