Gün doğumu manzarasıyla sevgilinize yeniden aşık olacağınız 6 yer

Özellikle sevgilimizle ya da eşimizle baş başa çıktığımız tatillerde hep söylediğimiz klişelerden biri de “Mutlaka gün doğumunu izleyeceğim.” sözleridir. Ancak bu sözler genelde bir hayal olarak kalır ve uykumuza kıyıp da pek yapamadığımız bir beklentidir. Ancak sizi harekete geçirecek 6 güzel gün doğumu manzarası biliyoruz.
Gözlerinizi kapatın ve sevgilinizin kollarında, sabahın ilk ışıklarıyla doğanın kokusunu ve sabah serinliğini içinizde hissedin. Evet, şimdi bu hayale bir de muhteşem manzaralı gün doğumunu ekleyin. Heyecanlandınız değil mi? Şimdi açın gözlerinizi ve hemen harekete geçin, bu hayali gerçeğe dönüştürün. Fotoğraf makinenizi ve not defterinizi unutmayın, tarihe geçirin bu anları. İşte size özellikle bahar ve yaz aylarında gün doğumu ile yenileneceğiniz 6 adres:

Şüphesiz ki ülkemiz sınırlarındaki en güzel gün doğumu Kapadokya’da izlenir. Hele ki sabahın ilk ışıklarıyla bizi harekete geçirdiği bu saatlerde balondaysanız tadından yenmez. Gönül balon turunda olmanızdan yana ama eğer karadaysanız, Kapadokya’nın her yeri hayallerinizi gerçekleştirmeniz ve en güzel gün doğumuna tanıklık etmeniz için uygun.


Diğer bir adres tabii ki de Bozcaada! Bozcaada'da tatilin her türlüsü keyifliyken deniz kenarında ya da Polente Feneri’nde hem güneşin batışına hem de güneşin doğuşuna tanıklık etmek ayrı keyifli. Sevgilinize yeniden âşık olacağınız yer!


En güzel yerlerden biri de Nemrut Dağı. Burası yine hem güneşin batışına hem de muhteşem güzellikleri ile doğuşuna en iyi tanıklık edeceğiniz yerlerden biri. Tarihi ve doğal güzellikleri yanında bölge, güneşin doğuşunu ve batışını izlemek için de turistlerin sıklıkla tercih ettiği yerlerden biri.


Listemize İstanbul’u da eklememiz lazım. Tarihin ünlü başkentlerinden olan İstanbul’un pek çok bölgesi güneşin doğuşuna tanıklık etmek için uygun. Yedi tepeli şehrin tüm tepeleri manzara için mükemmelken en uygun yerlerden biri Beylerbeyi kıyısı. Asya tarafından Boğaz’ı seyretmek ve İstanbul’un hareketlenmesine tanıklık etmek zevkli ve farklı bir deneyim olacaktır.


Diğer gün doğumu manzaramız ise Adalar’dan. Büyükada, Heybeliada ya da Burgazada hepsi bambaşka güzelliklere gebe. Her birinden ayrı ayrı izlemek tabii ki de süper olacaktır. Ancak çok fırsatınız yoksa birini seçin ve mutlaka izleyin güneşin doğuşunu ve uzaklardan İstanbul manzarasını.



Son önerimiz ise ülkemiz dışından ama çok yakınlardan: Santorini. Yunanistan’ın muhteşem güzelliklerini barındıran adası Santorini’de güzellikler, daha güneşin doğuşuyla başlıyor. Adanın her yerinden bambaşka güzel manzaralarla doğuyor güneş. Adanın ve Ege Denizi’nin aydınlanan güzellikleri görülmeye değer. Adada gün doğumu ayrı gün batımı ayrı güzel. Üstelik sadece bu anlara tanıklık etmek için gelen turistler bile var adaya.