Huzur ve mutluluğun adresi Ağva

Huzur ve mutluluğun adresi Ağva

Çınar Cafe, Ağvanın huzur ve dinginlik dolu atmosferinde el yapımı lezzetleri ve Göksu Deresi’nin ışıltısıyla misafirlerini sımsıcak bir atmosferde ağırlıyor.

Ağva Metropol insanının gözde kaçış noktasıdır, Ağva. Göksu Deresi’nin sakinliği yansımıştır yüzüne. Uzun tatil rotalarının aksine, bazen hayata verilen kısa molanın en doğru adresidir. Ağva’nın en sakin noktasına açılan bir kafeyi keşfettim bu hafta. Küçük, sevimli ve bir o kadar sıcak bir mekan; Çınar Cafe…

Yeşilin ortasında, uzayıp giden bir sakinliğin içinde, tabir-i caizse doğanın kucağına uzanmış olan bu işletmeye Elif Çınar ev sahipliği yapıyor.

ÖNCELİK AİLE SICAKLIĞI Çınar, hobi olarak açtığı kafeyi tam bir aile atmosferine dönüştürmüş. Mutfağa kendisi giriyor, yemekleri elleriyle yapıyor ve müşterileri bizzat ağırlıyor. Balık restoranlarının meşhur bir adabı vardır. İşletme sahibi, ne olursa olsun her akşam müşterileriyle ilgilenirse, o mekân tutar derler. Elif Çınar da kendi evinin bahçesinde kurduğu bu sakin atmosferde öncelikle dost, aile olmayı hedefliyor ve misafirleriyle bizzat ilgileniyor. Çınar, “Buranın çoğunlukla aileler tarafından tercih edilen sıcak bir mekan olmasını istedik. Amacımıza fazlasıyla ulaştığımızı düşünüyorum. Çünkü, bir gelen mutlaka bir daha geliyor ya da çevresine tavsiye ediyor. Müşterilerimiz daima tanıdığımız, aşina olduğumuz simalar” sözleriyle de adeta ortamın portresini çiziyor.

HOBiNiN ZEVKE DÖNÜŞTÜĞÜ ADRES Burada öncelik; mutfak hijyeni. Misafirler ne yiyip içtiklerine dair en ufak bir kaygı yaşamıyorlar. Çınar bu durumu gösterdikleri titiz yaklaşıma bağlıyor ve ekliyor: “Ben evimde ne pişiriyorsam, burada da onu sunuyorum. Mutfağa bizzat kendim girip, yemekleri ellerimle yapıyorum. Hedefim burayı butik bir otel haline çevirmek. Ancak, Çınar Cafe benim asla ticari kaygıyla baktığım bir yer değil. Hobimi işe dönüştürdüm diyebilirim.” Çınar Cafe, şehrin karmaşasından birkaç günlüğüne uzaklaşmak istediğinizde uğrayabileceğiniz rotalarınız arasında yer almalı. Meşhur waffle’ları, kızarmış dondurma ve Erzurum kadayıf dolması ikramları da mutlaka denenmesi gereken spesiyalleri arasında yer alıyor.

HUZUR SiZi ÇAĞIRIYOR Ağva’ya adım attığınız anın insanda uyandırdığı ilk his, daima huzur olmuştur. Yemyeşil bir doğanın içinde yalnızca kuş seslerini ve derenin sakinliğini hissetmek, bir çeşit meditasyondur. Çınar Cafe de bu huzurun içinde ister ailenizle keyifli bir yaz akşamı geçirebileceğiniz, ister kendinizle baş başa kalıp kitap okuyabileceğiniz bir ortam. Oteller bölgesinin göbeğinde, İstanbul’a oldukça yakın bir konumda yer alıyor. Kısacası huzur sizi çağırıyor. Çınar, “Ağva’da sezon mart sonu, nisan başı gibi başlıyor. Kışın çok misafir ağırlayan bir belde değil ancak; bahar ve yaz ayları doğanın kalbi burada atar. Kafemizde misafirler, tekne turuna çıkabiliyor. Çocuklar oyun alanında oynarken; aileler baş başa kahvaltı edebiliyorlar” derken ortamın doğallığına huzuruna dikkat çekiyor.

Ağva Otelleri ve Ağva Otel fiyatları için tıklayın.

Bu güzel yazı sahibi: DİLARA TAHMAZ - BUGÜN GAZETESİ