İtalya nın En Önemli Turistik Yapıtları

İtalya’nın En Önemli Turistik Yapıtları

İtalya, tarihin en iyi korunduğu ülkelerden birisi olarak, pek çok farklı yapıtıyla dikkat çekmektedir. Bu yerlerin turizme açılmasının ardından ise İtalya, tarihi gezilerin de vazgeçilmezleri arasında yer almayı başarmıştır. Kültürü, tarihi, mimarisi ile tarihi gezi yapmayı sevenlerin yanı sıra deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarmak isteyen kişiler için de İtalya, cazip bir seçenektir.

İtalya’nın en önemli özelliklerinden bir diğeri ise ülkenin bölgelerinin çok farklı özellikler sunmasıdır. Vatikan gibi özel bir dini bölge, Venedik gibi su şehri, modayla donatılan Milano, yemekleriyle farklı lezzetler sunan Floransa, İtalya’nın kendine özgü özellikleri olan şehirleridir. İtalya’nın bu en önemli şehirlerini kapsayan, hatta daha fazlasını sunan turlar ile seyahat ettiğinizde verimli bir seyahat geçirebilirsiniz. Kapsamlı italya turu fiyatları hakkında bilgi için tıklayın.

Venedik: Başlı başına bir yapıt olarak değerlendirilebilecek Venedik, pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Su şehri Venedik’te mutlaka görülmesi gereken yerler arasında San Marco Kilisesi’ni, Doge Sarayı’nı ve Çan Kulesi yer alır. San Marco Meydanı’nda yer alan yapılar için kişilerin kolay bir şekilde ulaşım sağlaması da mümkün.

Milano: Moda sevenlerin uğrak noktalarından olan Milano’da yapıların mimarileri oldukça özeldir. Şehirde gezilecek yerler arasında ise Duomo di Milano ön plandadır. Alışverişin ve modanın kalbi olarak adlandırılan Milano’da alışveriş yapmak ayrıcalık olarak nitelendiriliyor.

Floransa: Florsa’nın en önemli özelliği, açık hava müzesi olarak değerlendirilmesidir. Öyle ki şehirlerde, küçük sokak aralarında dahi sanat eserleri kolayca görülebilir. Üstelik şehir özel mimarisiyle de oldukça dikkat çekidir. Floransa’ya gidildiğinde İtalya’nın en güzel yapıtlarını görmek için şehirde yürüyüş yapmak yeterlidir.

Roma: Roma ise İtalya’nın en özel şehirlerinden birisidir. Başkent Roma dünyanın en tarihi ve turistik şehirleri arasında yer alıyor. Saat kuleleri, tarihi kalıntılar, mimariler ve müzeleriyle özel bir şehir olan Roma, lezzetli yemek molaları için de ideal. Kolezyum, Aşk Çeşmesi, Vatikan, İspanyol Merdivenleri, Pantheon, Roma Forumu gibi çok ama çok önemli noktalar mutlaka görülmeli, tarihi araştırılmalıdır.

Capri: Antik Roma’nın en önemli yapılarının bulunduğu Capri bölgesinde, hala tüm ihtişamını sergileyen sivil mimariler, tarihi villalar görülebilir.

Bu şehirler başta olmak üzere İtalya’ya gidildiğinde mutlaka görülmesi ve gezilmesi gereken turistik yapılar listesi şöyledir; Piazza Maggiore, Palazzo Comunale, San Petronio Bazilikası, Neptün Çeşmesi, Eğik Kule, San Domenico Bazilikası, Via Rizzoli, Tombe dei Glossatori, Arkeoloji, Lamborghini Müzesi, Via XX Settembre, Piazza San Matteo, San Matteo Kilisesi, Palazzo Bianco, Palazzo Rosso, Porto Antico, Duomo Meydanı, Floransa Katedrali, Giotto’nun Çan Kulesi, Aziz Giovanni Vaftizhanesi, Ponte Vecchio, Santa Croce Bazilikası, Santa Maria Novella Bazilikası ve Uffizi Galerisi  yer alır.

İtalya gezilecek yerler arasında bulunan bu yapıtların tamamını görebileceğiniz bir rota belirleyebilir veya kapsamlı büyük İtalya turları ile yolculuğa çıkabilirsiniz. Avrupa’nın, hatta dünyanın en önemli ülkelerinden İtalya’yı keşfetmek için geç kalmayın, bu güzide ülkede görecekleriniz hem ufkunuzu açacak hem de kültürünüze katkıda bulunacak.