Kışın Gidilecek Yerler - Kış Kaçamakları

Yoksa siz de mevsimin ilk karı düşer düşmez kayak takımları hazırlayanlardan mısınız?
Birçok insan yaz mevsimini, denizi, yüzmeyi ve güneşi hayal ederken bazıları da bir sonraki kışın hemen gelmesini bekler.
Aslında hepimiz kış mevsiminde karın yağmasını dört gözle bekleriz. Kafamızda pek çok farklı plan uçuşur. Ve sonunda o beklenen şey olur, her yer bembeyaz örtüyle kaplanır. Kar tatili, hepimizin beklediği ve özlediği tatillerdendir. Kar tatilinde seçeneklerimizi nasıl belirlememiz gerektiği hep aklımızı kurcalar. Şanslıyız ki ülkemizde de kış tatilleri için pek çok farklı bölge var. Yemekli bir tesis mi olmalı, yoksa küçük otantik bir otel mi?
Romantik bir otel mi olmalı yoksa dağ evlerini mi tercih etmeliyiz? Çocuklu aileler için uygun tesisler hangileri? Kayak merkezlerie yakın yerlerin uygunluğu nedir?
Eğer yukarıdaki sorulara cevap verip nasıl bir tatil istediğinizi artık seçtiyseniz sizin için aklımızda birkaç gidilecek olan bölge önerisi var.
Kocaeli'den kartpostallık kar manzaraları - Yaşam
Kayak tatilcisiyim diyenlere; Doğu Anadolu’nun en popüler tatil bölgesi; Kars. Kars’ta merkezde tarihi oteller de kalabilir, kayak merkezine uzanabilir, şehri keşfedebilirsiniz. Erciyes ise uzun pistleri ile diğer bir alternatif. Abant, Kartalkaya ve çevresi ile Bursa, Uludağ ve çevresi hem kayak, hem de doğa ile başbaşa bir tatil için düşünülebilir. Her bölgenin yöresel lezzetlerini de keşfedebilirsiniz.
Kazdağları. İster şömineli bir otel de kalabilir, bol oksijeni içinize çekebilir, hele de bir kar yağmış ise manzaraya aşık olabilirsiniz. Sitemizde konaklama için çok güzel alternatifler sizi bekliyor.
Yok kardeşim ben Ege’ciyim diyenlere; Cunda Adası, Alaçatı, Bodrum. Her 3 bölgede de eğlenceli gece programları veya sokak partileri mevcut. Bu bölgelerde yılbaşında veya kışın açık olan otellerde konaklama yapabilir ve bölgedeki restoran ve club’larda yılbaşına girmeyi isteyebilirsiniz.
Kapadokya. Romantizmin ve yaratıcılığın başkenti. Mağara oteller, şömine başı şarap keyfi, muhteşem manzaralar, hatta kışın balon turu bile yapabilir, muhteşem bir kış deneyimi yaşayabilirsiniz.
İstanbul ve çevresi meraklılarına ise; nehir kenarı otellerinde konaklamalarını önerebiliriz. Neresi mi? Tabii ki Ağva. Diğer bir bölge ise müdavimi çok olan Büyükada. Vapurla İstanbul’dan hareketle, dolaşa dolaşa adeta başka bir dünyaya gelmiş hissi uyandırıyor Büyükada. Burada da otellerin programlarına göz atabilir, Ada’yı kışında değerlendirebilirsiniz.
Sapanca ve Kocaeli çevresinde, hem Kartepe’ye yakınlığıyla Dağ Evlerinde konaklayabilir, Tatil Evleri ve Otantik Küçük Otelleri tercih edebilirsiniz.
Eğer Yurtdışı planlarınız var ise, o halde www.thesmallhotels.com adresine bakabilir, yurtdışındaki küçük otellerde konaklayabilirsiniz.
Küçük Oteller Sitesi Editörleri olarak yeni yerler keşfetmeye ve sitemize eklemeye devam ediyoruz. Sizinde bildiğiniz ve sitemizde yer vermemizi istediğiniz küçük otel, dağ evi gibi yerler var ise bize yazın. İletişim: [email protected]
Şimdiden herkese iyi seneler dileriz…