Mandarin Hotel'de Kalmamak için Yedi Önemli Neden :)

FARALYA, ÖLÜDENİZ MANDARİN Hotel de KALMAMAK için yedi önemli NEDEN;

Bir yıl kadar önce, Mandarin Hotel de tatilinizi geçirmek için beş önemli nedeni email bültenimizde belirtmiştik. Haberi tarafsız bir şekilde vermek adına ve Mandarin'in sizin için uygun olup olmadığına karar vermenize yönelik; bazı tatilcilerin neden Mandarin'den uzak kalmayı tercih edeceklerini açıklama gereğini duyduk.
1 - Mandarin Hotel ücra bir yerdedir...

Mandarin, önemli tatil broşürlerinde bulmayı bırakın bir haritada bile zorlukla bulabileceğiniz Fethiye'nin küçük bir köyü Faralya da yer alıyor. Otelinizin balkonundan denize doğru baktığınızda yeşil tepelerdeki küçük köy evleri dışında, büyük otel kompleksi veya avm göremezsiniz. Çevreniz bakir bir doğa ve sarmaladiği kırsal yaşamdır . Faralya'nın gizli koylarına ulaştığınızda ise üst üste dizilmiş güneşlenme yatakları bulamayacak, sadece kristal berraklığıyla sizleri kucaklayan bir deniz ile karşılaşırsınız. Bununla beraber, Mandarin izole olmuş hissi yaratsa da, eğer değişiklik isterseniz saat başı geçen minibüs seferleri ile Ölüdeniz plajına 9 km, canlı liman beldesi Fethiye'ye 20km mesafe de süpriz bir şekilde kolayca ulaşabilmektesiniz. Dalaman havalimanı ise 1 saatin biraz üstü bir uzaklığı ile yine kolay ulaşılabilir bir konumdadır.
2 - Mobilyalarimiz da eskidir...

Otel odalarının standartlar dahilinde birbirlerine benzerliğinin farkına vararak, bizim odalarımızın belirgin bir şekilde kültürel değerlerimizi yansıtmasını istedik. Karadeniz'in tarihi kenti Kastamonu'daki eski Osmanlı yapılarından çıkma ahşap malzemeleri değerlendirerek el oyması yeni mobilyalarla, günümüzün tüketim anlayışının tersine "yok etmek yerine eskiyi koruyup yaşatmayı" ilke edindik. Yaşanmışlığı olan malzemeler Mandarin'in iç mekanlarına özgün bir çekicilik katmaktadır.
3 - Personelimiz daha önce baska bir otelde çalışmamıştır...

Küçük bir yerleşim yerinde bulunmamız nedeni ile, hem yerel halka destek olmak hem de onların hayatlarına olumlu dokunuşlar için, başka bölgelerden çalışanlar bulup getirmek yerine tüm çalışanlarımızı köyümüz/köylümüzden seçtik. Evleri dışında bir yerde çalışmamış bu bayanların, Mandarin de çalışarak nasıl bir özgüvene sahip olduklarına şahit olmak ve misafirlerimize karşı olan hoş ve samimi davranışlarını görmek bizi ne kadar mutlu ediyor bilemezsiniz. Sonuç olarak, gerçek içtenlik; hiç bir turizm okulunda öğretilemez ve hakiki misafirperverlik kendilerinin yaşadığı yere gelen ziyaretçilere evlerinde imiş gibi hissettirmektir.
4 - Kilo alabilirsiniz...

Diğer çalışanlarımız gibi bulunduğumuz yöreden olan aşçımızda, yemek yapma becerisini ailemizin büyüklerinden edinmiştir. Geleneksel yemek tariflerini uygularken, yerel taze ürünleri kullanıp her akşam çeşit çeşit Türk mutfağının lezzetlerini sizlere çıkartır. Bu arada her akşam üstü havuz kenarında beş çayınızın yanına eşlik eden taze kek ve çöreklere hayır demek de zor olacaktır. İşte belki bu nedenle, misafir defterlerimiz ve Tripadvisor'daki yorumlarda Mandarin'in mutfağı hakkında bulabileceğiniz tek şikayet, yemeklerimizin baştan çıkarıcı lezzeti ve bazı misafirlerimizin Mandarindeki tatilleri sonrası diet yapmaları gerektiği kararı vermiş olmaları hakkındadır.
5 - Kendi eğlencenizi kendiniz yaratacaksınız...

Henüz bozulmamış bir çevrede bulunan küçük bir otel olarak ağırlıklı tatil sloganımız sakin bir ortamda dinlenmektir. Havuz kenarında "hoş" gürültülü bir atraksiyon hazırlayacak bir animasyon grubumuz yoktur. Tombala, karaoke ve çeşitli diğer yarışmalar olmaksızın tatil geçirmek zorundasınız. Tek gösteri yıldızımız diyebileceğimiz ise helikopter böceklerini kovalayan yada havuzda yüzenlere havuz kenarında koşarak eşlik eden centilmen köpeğimiz Paşa'dır. Bu gösterinin dışında, akşam yemeklerinize fon müziği olarak klasik veya caz müziği eşlik etmektedir. Küçük DVD kolleksiyonumuz ise odanız da film keyfi için ilginizi beklemektedir. Ancak, misafirlerimizin çoğunluğu açık havada bir iki kadeh lezzetli şarap eşliğinde başbaşalığın hazzını veya diğer misafirlerimizle paylaşımlar içeren sohbetin zevkini tekrar keşfederler.
6 - Mutlaka görülmesi gereken yerleri kaçırabilirsiniz...

Mandarin bir dizi tarihi ören yerleri ile olduğu kadar doğal güzellikleri barındıran bir bölgededir ve bunların hemen hepsi günlük turlar ile gezilebilir. Ancak sabahları, kahvaltıya yetişebilmek baskısı olmadığından odalarımızdaki "super kingsize" rahat yataklarınızdan kalkabilmek için kendinizle epeyce bir mücadele edeceksiniz. Kalktıktan sonra ise havuzumuzun cazibesi, rengarenk ve hoş kokulu bahçemizin samimi ve rahat oturma alanları sizi karşı konulmaz şekilde kendine çeker. Neyse artık çevrede görülmesi gereken yerleri Mandarin de geçireceğiniz bir sonraki tatile saklayabilirsiniz.
7 - Mandarin tamamen dolu olabilir...

Son olarak; yukarıdaki nedenler sizi Mandarin Butik Hotel de tatil geçirmenizden caydırmadı ise gerçek şu ki; sadece 8 odamız bulunmakta ve oldukça yüksek sayıda misafirimizde otelimize tekrar tekrar gelmektedir. Bundan dolayı önümüzdeki yaz ayları içinde bazı günlerimiz tamamen dolu olacaktır. Bereket versin ki, şu anda bu sezon için bazı tarihlerimizde boş yerlerimiz bulunmakta ve tatil tarihleriniz esnek ise size de Mandarin de yer bulabiliriz. Alternatif olarak, tekrar gelen misafirlerimizinde yaptığı gibi gelecek yıl için rezervasyon yapabilirsiniz. Lütfen web sitemiz www.villamandarin.com ziyaret ediniz veya 0252 642 1002 numaralı telefonumuzdan yada [email protected] email adresimizden bize ulaşınız, biz de Faralya'da sizi misafir etmek için ne yapabiliriz bir çaresini bulalım.