Santorini de Rüya Gibi Bir Tatil için 7 İpucu

Gökyüzünün mavisi, denizin turkuaz suları ve geleneksel taş binaların beyazı ile Santorini, gerçekten mükemmel bir ada portresi sunuyor. Bu klasik Yunan Adası Ege Denizi’nde bulunuyor ve adını, varlığını hayata üfleyen büyük yanardağdan almış. Burası gerçek bir cennet, romantik bir masal ve sevgi dolu çiftlerle balayı çiftlerinin vazgeçilmez rotası.

Ama Santorini her ne kadar turistik bir cennet olsa da yola çıkmadan aklınızda bulundurmanız gereken pek çok şey vardır. Adada muhteşem bir tatil planınız varsa burada kalmanız için 7 “çok yardımcı” ipucu:

·      Öncelikle uçakla mı yoksa Atina ya da Rodos’tan feribot ile mi gideceğinize karar vermelisiniz. Eğer uçakla gidecekseniz bu kalabalık havaalanında taksi sırası beklerken keyfinizi kaçırmamak için havaalanı otel transferinizi önceden ayarlamanızda fayda var. Feribot ile gidecekseniz böyle bir probleminiz olmayacak. Üstelik bu seçenek daha ucuz ve rahat bile olabilir.

·      Küçük adaları keşfedin! Her biri gerçekten muhteşem ve son derece romantik olan bu küçük adalar, hemen yanı başınızda. Naksos ve Folegandros gibi küçük adalarda bir gününüzü ya da gecenizi geçirebilirsiniz. Sanroini’yi bir de böyle izleyin!

·      İyi bir yemek için önce rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyin! Adadaki çoğu restoran oldukça rahat. Ancak özel anlarınızda farklı bir ambiyans için bu restoranlardan herhangi birini tercih ederken erken davranın ve işinizi şansa bırakmayın.

·      Dünyanın en iyi deniz ürünlerini burada keşfedin! Aynı zamanda iyi bir afrodizyak ola istiridye ve deniz kabuklularının en iyilerinden deniztarağını mutlaka tadın.

·      Oia’da gün batımını seyredin! Oia muhteşem gün batımı ile ünlü bir nokta. Popüler bir yer olduğu için cadde ve sokakların kalabalığı, bu fırsatı kaçırmanıza engel olmasın. En iyi noktayı seçmek için terası olan bir restoranda rezervasyon yaptırabilirsiniz veya manzaraya hâkim bir otelde konaklayarak sessiz günbatımının keyfini çıkarabilirsiniz.

·      Ege Denizi’ni tekneden seyredin! Su severler için denizle dolu tam bir günü geziye dahil etmek her zaman iyi fikirdir. Tekne gezilerini yine önceden araştırarak beğeninize uygun rotaya sahip turu seçtikten sonra rezervasyonunuzu yaptırın.

·      Ve tüm bunlar için rahat ayakkabılarınızın yanında bu unutulmaz anlara tanıklık edecek bataryaları dolu ve yedekli kameranızı ve fotoğraf makinenizi almayı unutmayın. İyi tatiller.

Santorini Butik ve Küçük Otelleri için bu siteyi ziyaret edin! www.thesmallhotels.com/santorini-hotels.html