Tabiat Ananın ve Tarihin Dalyana Torpil Yaptığının Kanıtı 7 Muhteşem Güzellik

Tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla ve caretta carettalarıyla Tabiat Ana’nın fazlasıyla cömert davrandığı Dalyan; son yıllarda huzur ve dinginlik arayanların adresi. Öyle popüler tatil beldeleri gibi çok kalabalık değil, çok şükür. Ama yine de yurt içi ve yurt dışından bölgenin müdavimi olanlar da yok değil. 
Dalyan Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı ve Köyceğiz Gölü kenarında, mükemmel bir kasaba. Akdeniz ile Köyceğiz Gölü’nü birleştiren kanal üzerinde bulunuyor ve işte güzellik de burada başlıyor. Halkı, doğaya ve Dalyan’a o kadar düşkün ki incitmemek için oldukça hassas yaklaşıyorlar toprağa. 
Dalyan, Ortaca, Muğla
Peki o zaman bu kadar övdükten sonra Dalyan’a ait vazgeçilmez birkaç güzellikten bahsedelim size de sizin de aklınıza girsin belde ve bu yaz rotanız olsun. 
1.    Dalyan’a gitmek için İztuzu varken sebep aramaya bile gerek yok! İztuzu Plajı, dünyada eşi bulunmayan, tatlı su ve deniz suyu arasındaki muhteşem bir plaj. Bunun yanında plaj, caretta carettaların yumurtalarını bıraktığı ülkemizdeki ender yerlerden biridir. Ve bu sebeple belli zamanlarda koruma altına alınarak kapatılır. Plajın en görülmeye değer yeri ise denizin ve gölün birbirine karıştığı yer olan İztuzu Boğazı.
2.    İztuzu ve caretta carettalar demişken, kaplumbağaların yumurtlama zamanlarına mutlaka tanıklık etmelisiniz. Bu muhteşem an sizi doğanın başka bir boyutuna geçirecek ve kaplumbağacıklara hayranlığınız artacak.
3.    Dalyan’ın en önemli yerlerinden biri de Kaunosların kral mezarlarının bulunduğu bölge. Burası Dalyan’ın simgelerinden. Yaklaşık 300 yıldır bizi selamlayan kaya mezarlar, eski inanışlara göre de tanrıya yakın olmanın sembollerinden biri. Krallar tanrıya daha yakın olmak için kayalara yaptırmışlar mezarlarını. Tereddütsüz, görülmeye değer yerlerden biri.
4.    Çandır köyü sınırları içinde yer alan Kaunos Antik Kenti ise tarihin bıraktığı diğer bir iz. Antik kentte şehir surlarını, kuleleri, çeşme, kilise ve tiyatroyu görebilirsiniz.
5.    Kanalda yapacağınız tekne gezisi ise inanın pek çok şeye bedel. Görmediğiniz güzellikleri görecek ve sessizliğin sesini ve huzuru nehirde bulacaksınız.
6.    Köyceğiz Gölü ise Tabiat Ana’nın bir başka cömert tarafını gösteriyor. Tatlı su gölü olan Köyceğiz’de pek çok farklı balık türü bulunurken nesli tükenmek üzere olan nil kaplumbağaları da yaşıyor. Göle, Akdeniz’e bağlandığı için “ayaklı göl” denmiş. Dünyada bu özelliğe sahip yedi tane gölden birisi Köyceğiz. Bir tek bu bile görmek için yeterli bir sebep. 
7.    Geldik sağlık için Dalyan’a gelmeniz gerektiğine. Dalyan’ın kuzeyine doğru ilerledikçe çamur banyosu ile güzelliğe de yaklaşmış oluyorsunuz. Pek çok cilt hastalığına iyi gelmesinin yanında cildi gençleştirip güzelleştirdiği de biliniyor bu çamurun. 
Alın seyahat çantanızı ve fotoğraf makinenizi kalkın gelin Dalyan’a ve ne kadar haklı olduğumuzu görün! Doğa sizi bekliyor bu kasabada!

Dalyan Nerede Kalınır? www.kucukoteller.com.tr/dalyan-otelleri.html