Bodrum Gümüşlük Ne Yenilir Ne İçilir?

Bodrum Gümüşlük Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Bodrum Gümüşlük kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Bodrum Gümüşlük

Gümüşlük'te Ne Yenir, Ne İçilir?   

Gümüşlük’e tatile geldiyseniz Ege ve Akdeniz mutfağından lezzetler başta olmak üzere Türk ve Dünya mutfağından lezzetleri hatta balık, ızgara et ürünleri, pide, kebap gibi pek çok lezzeti bulabilirsiniz.   

Ama özellikle deniz kenarına masalarını atmış balık restoranlarında taze mevsim balıklarını ve bin bir çeşit zeytinyağlı mezeyi mutlaka tatmalısınız. Akşam gün batımına karşı içkinizi muhteşem balıkların tadına bakarak yudumlamalısınız.   

Ama Gümüşlük’ün yöresel mutfağından lezzetlerin tadına bakmak isterseniz Gümüşlük mutfağından genellikle baklagiller ya da yörede yetişen çeşit çeşit ot yemeği ve zeytinyağlılar ön planda. Patlıcan ve kabak çok fazla kullanılan sebzelerin başında geliyor. Ege salatalarının her türlüsünü Gümüşlük’te de bulabilirsiniz.

Gümüşlük’te yapılan salatalarda genellikle bölgede yetişen ebegümeci, radika, devetabanı, gelin gülü gibi yabani otlar kullanılır. Hatta çiçek açmadan toplanan bakla bitkisinin yaprağından bile yapılan salatalara rastlayabilirsiniz bölgede.    

Bazı yabani otların ise yemeği ya da kavurması yapılır. Kazayağı, turp otu, tekesakalı, kuşyüreği, sığırdili, dalgan, devetabanı,  kişkincik, kuzukulağı, kapçık, ballık gibi değişik isimdeki pek çok ot ister ayrı ayrı ister bir arada pişirilir.   

Bunların dışında kalan yöresel yemekler ise şunlar: keşkek, çıntar mantarı, acı ot kavurması, hardal otu salatası, ebegümeci yemeği, köremen ve köremen böreği, yumurtalı arap saçı kavurması, şevketi bostan yemeği.

Konaklama için Bodrum Otelleri sayfasını ziyaret ediniz.