Bodrum Yalıkavak Ne Yenilir Ne İçilir?

Bodrum Yalıkavak Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Bodrum Yalıkavak kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Bodrum Yalıkavak

Bodrum Yalıkavak'ta Ne Yenir, Ne İçilir?   

Yalıkavak da Bodrum mutfağı ile aynı özellikler gösterir. Ege ve Akdeniz mutfağı yemeklerinin harmanlanması ile oluşan bir kültür hakimdir. Bodrum’da da bulabileceğiniz, Ege Bölgesi’nde yetişen ve acı ot da denilen bazı otların kavrularak yumurta ile karıştırılması ile yapılan acı ot kavurmasının tadına bakabilirsiniz. Bodrum Yarımadası’nda hemen her yerde bulabileceğiniz Çökertme kebabı, zeytinyağlı kabak çiçeği dolması ve Ege patlıcanının tadına bakabilirsiniz.    

Bodrum merkeze gidecek olursanız ahtapot çorbasını ve kırlangıç, iskorpit balıklarından yapılan balık çorbasını deneyebilirsiniz.    

Yalıkavak’ta deniz kenarındaki balık restoranlarında taze mevsim balıklarının tadına bakarken çok sayıda farklı ve lezzetli mezeleri ve salataları da tadabilirsiniz. Hardal salatası, ekşili gavurdağı salatası, tahinli börülce salatası, enginar salatası, hardal otu, enginar otu, dağ marulu ve baldıran otu gibi acı otların katılmasıyla yapılan acı ot salatasını tadabilirsiniz. Pek çok farklı deniz ürünlerini yiyebilirsiniz. Karidas, kalamar, balık köftesi, yaprağa ya da yufkaya sarılarak yapılmış balık veya deniz ürünlerini tadabilirsiniz.   

Sabah harika bir yürüyüş yaparak Yalıkavak merkezine sadece 2 kilometre uzaklıkta bulunan Sandima Köyü’ne giderek harika bir kahvaltı sofrasının, organik meyve ve sebzenin, köy reçellerinin ve farklı peynirlerin tadına bakabilirsiniz.

Konaklama için Bodrum Otelleri sayfasını ziyaret ediniz.