Mudurnu Ne Yenilir Ne İçilir?

Mudurnu Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Mudurnu kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Mudurnu

Mudurnu'da Ne Yenir, Ne İçilir? Dünyaca ünlü aşçıların yetiştiği toprakların bulunduğu Bolu’da, Mudurnu mutfağı da Mengenli aşçılardan nasibini almış. Mudurnu yöresel yemekleri de oldukça lezzetli. Mudurnu’nun yöresel lezzetlerinden bazıları ise kızılcık tarhanası, oğmaç çorbası, miyana çorbası, sakız bakla çorbası, palize, ekmek makarnası, keşli ve cevizli kaşıksapı, kalbur malağı, etli mantı, kaygana, cızlama, kırma börek, balkabaklı gözleme, basma helva, depme helva, tırtıl, köpük helva, korova, pestil, topal hoşafı, bozarmut turşusu gibi adıyla da tadıyla da farklı lezzetlerdir. Yöresel lezzetlerin dışında Mudurnu’da fast food ürünlerini, ızgara ve kebap türü yiyecekleri ve tost gibi aperatif ürünleri de bulabilirsiniz. İsterseniz Abant Gölü civarında balık yiyebilirsiniz. Mengen’e giderek farklı lezzetler tadabilirsiniz. Ama mutlaka yöresel lezzetlerden deneyin.