Çeşme Ne Yenilir Ne İçilir?

Çeşme Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Çeşme kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Çeşme

Çeşme'de Ne Yenir, Ne İçilir?

Çeşme mutfağı genellikle Ege ve Rum mutfağı kültüründen izler taşır. Ancak Çeşme deyince aklımıza genellikle deniz ürünleri, balık ve zeytinyağlı lezzetler geliyor.    

Çeşme’de hemen her köşede ve deniz kenarında konumlanmış balık restoranlarında taze mevsim balıkları eşliğinde deniz ürünlerini, mezeleri ve zeytinyağlı lezzetleri denebilirsiniz. Balık keyfi yapabilirsiniz. Midye dolma, taze levrek ve çipura, ahtapot gibi farklı lezzetleri deneyebilirsiniz.  

Bunların dışında Çeşme’de sakız ağaçları yoğunlukta. Dolayısıyla sakız reçeli, sakız dondurması, sakız ve anasonla beslenen arıların yaptığı balı deneyebilirsiniz. Sakız likörünü içebilirsiniz. Kavun dondurmasının ve kavun şerbetinin tadına bakabilirsiniz. Lokma tatlısı yiyebilirsiniz. Pekmezli, tahinli, karadutlu dondurmaları deneyebilirsiniz.    

Çeşme'ye özel incir reçeliyle sunulan şeker işi, kuru sıkma, kaz budu, bademli süt ve ızgara sandviç kumruyu tadabilirsiniz.