Çıralı Ne Yenilir Ne İçilir?

Çıralı Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Çıralı kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Çıralı

Çıralı birinci ve ikinci dereceden doğal sit alanı. Bu yüzden burada öyle çok lüks otellere ya da kafe ve restoranlara rastlayamazsınız. Her tatil beldesinin olmazsa olmazı gözlemeci teyzelerle burada da karşılaşacaksınız. Yörenin Yörük kökenli halkının yaptığı birbirinden leziz gözlemeleri yiyebileceğiniz birçok restoran var. Tamamen doğal malzemeler kullanılarak yapılan gözlemelerin beyaz peynirli, kaşarlı, patatesli ve kıymalı gibi alışık olduğumuz çeşitlerinin yanı sıra çikolatalı, ballı, tahinli gibi çeşitleri de servis ediliyor. Turunç ağaçlarıyla çevrili Orange Restoran'ın (0242 825 72 93) hasır şemsiyelerin altına yerleştirilmiş sandalyelerine kurulup peynirli gözleme yiyin ve yanında mutlaka turistlerin 'Yörük viskisi' diye adlandırdığı, yayıkta yapılan köpüklü ayranı için.    

Gün içinde serinlemek isterseniz size güzel bir önerimiz var: kavun dondurması. Yöreye özgü bu tadı da denemeden dönmeyin.

Canınız balık isterse Çıralı'nın bağlı olduğu Ulupınar Köyü'ne gidin. Toroslar'ın eteklerine kurulmuş köyde pınar başında yer alan Şelale Restoran'da (0242 825 00 25; www.selalerestoran.com) güveçte alabalık yiyin. Çıralı'da denize sıfır, her türlü sıcak ve soğuk deniz ürünlerini lezzetli hazırlayan Azur Aida, Harman Restoran ve Oleander Restoran'ı programınıza eklemeyi ihmal etmeyin. Eğer akşam Yanartaş’a tırmandıysanız odun ateşinde sucuk yemeyi de unutmayın.

Editör'den tavsiye: Çıralı Simge Restaurant'ın 'pizza dört mevsim' muhteşem, denemelisiniz.