Dalyan Ne Yenilir Ne İçilir?

Dalyan Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Dalyan kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Dalyan

Dalyan'da Ne Yenir, Ne İçilir?   

Dalyan’da Türk ve Dünya mutfağına özgü farklı lezzetleri gerek kaldığınız Dalyan otelinin restoranında gerekse de Dalyan merkezde pek çok yerde bulabilirsiniz. Tost ve gözleme gibi aperatifler, ızgara et ve tavuk ürünleri kebap ve pide çeşitleri bulabilirsiniz.   

Ancak Dalyan’a geldiğinizde denemeniz gerek en önemli lezzetlerden biri tabii ki de Dalyan Kefali. Nehrin, gölün ve denizin kenarındaki pek çok balık restoranında Dalyan kefalinin, çipura ve levrek gibi taze mevsim balıklarının ve farklı deniz ürünlerinin tadına bakabilirsiniz. İsterseniz zeytinyağlı çeşit çeşit mezeleri de tadabilirsiniz. Sülündür Gölü etrafından toplanan deniz börülcesinin ise zeytinyağı ve limon suyu ile sosladıktan sonra mutlaka tadına bakmalısınız.   İsterseniz kaya mezarlarına karşı harika manzaralı bir restoran da tercih edebilirsiniz.   

Bir de bölgeye özgü mavi yengeci deneyebilirsiniz. Dalyan’da hemen her restoranda mavi yengecin haşlaması, kömür ızgarası yapılır.

Caretta Caretta Restoran. 1989 yılından beri hizmet veren restoran Türk ve Dünya mutfağından örnekler sunuyor. La Vie Restoran. Dalyan kanalının hemen kıyısında bulunan restoran Kaya Mezarları'nın gölgesi altında hizmet veriyor. Saki. Restoranın mezeleri gerçekten leziz. Altın Tava Gözleme Evi. Sıcak bir aile ortamında birbirinden lezzetli gözlemeler sizi bekliyor.