Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Bu restoranların dışında Didim’de balık restoranları da var. İsterseniz gün batımında taze mevsim balıkları ve zeytinyağlı enfes mezeler, deniz ürünleri eşliğinde balık keyfi yapabilirsiniz. Özellikle çipura, kefal ve barbun balıklarının ızgarasını, tavasını deneyebilirsiniz.
Didim’in yöresel mutfağı ise özellikle Aydın ve Ege mutfağı ile benzer özellikler gösterir. Zeytinyağlılar ve et yemekleri ön plandadır. En başta ise ülkemizin yöresel çorbalarının en güzellerinden tarhana çorbası gelir. Tarhana çorbasının dışında bulgur pilavı, nohutlu kereviz, acılı güveç, gözleme, bazlama, akıtma, kulaç, keşkek, basma böreği, turp otu ve semizotu salatası, kaşık helvası, börülce, arap saçı, ciğer sote, mantı, simit lokumu, Çingene pilavı, ısırgan otu böreği, paşa böreği, sarmaşık ve kedirgen kavurması, saraylı, pelvize tatlısı, zerde ve peynir helvası gibi değişik lezzetleri bulabilirsiniz.
Didim’de lop incir diye bilinen bir incir çeşidi yetiştirilir. Yemiş denilen lop incirin kurusunu, tazesini bulabilirsiniz. İncir ve üzümden yapılan şarapların ve reçellerin tadına bakabilirsiniz.