Edirne Ne Yenilir Ne İçilir?

Edirne Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Edirne kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Edirne'de Ne Yenir, Ne İçilir?
    Edirne tarihten bugüne taşıdığı köklü kültürünü mutfaktaki lezzetlere de yansıtmış. Günümüzde gerek Osmanlı’dan gerekse de yakınlarındaki Yunanistan ve Bulgaristan’dan pek çok farklı kültürle harmanlanmış, oldukça lezzetli bir Edirne mutfağı var.
    Edirne mutfağının en ünlü lezzetli ciğer tava, Edirne yaprak ciğeri olarak da bilinir. Abartısız ülkemizdeki en lezzetli ciğer tavayı Edirne’de yiyebilirsiniz. Mutlaka tatmanız gereken bir diğer lezzet ise elbasan tava. Bu iki harika lezzetin dışında Edirne’nin yöresel lezzetlerinden bazıları tarhana, badem ezmesi, ciğer sarma, akıtma, hardaliye, satır kebabı, etli marul sarması, katmerli pazı böreği, nohutlu ekmek, etli kandil mantısı, Rumeli beğendisi, Rumeli paçası, mamzana, gaziler helvası, belmuş, peynir tatlısı, nişasta helvası ve bulgurlu kol böreği gibi oldukça lezzetli ve değişik yemeklerdir. Fırsat bulursanız birçoğunu denemenizi öneririz.
    Yöresel lezzetlerin dışında Edirne’de tatlı su ve deniz balıklarını da bulabilirsiniz. isterseniz güzel bir balık lokantasında mevsim balıklarının tadına bakabilirsiniz.
    Edirne merkezde fast food restoranları, kafeler, ızgara et ürünleri, pide, kebap, lahmacun gibi yiyecekleri de bulabilirsiniz.