Eskişehir Ne Yenilir Ne İçilir?

Eskişehir Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Eskişehir kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Eskişehir

Eskişehir'de Ne Yenir, Ne İçilir?
    Genç nüfusun bu kadar yoğun olduğu Eskişehir’de Türk ve Dünya mutfağına özgü hemen her lezzeti bulabilmeniz mümkün. Her şeyden önce Porsuk Nehri kenarındaki çok sayıda kafe ve fast food restoranında tosttan gözlemeye, salatadan ve makarnadan kumpire kadar pek çok şeyi tatmanız mümkün.
    Bunların dışında ızgara et ve tavuk ürünleri, döner, dürüm, kebap, lahmacun ve pide gibi lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. “Donas dürüm” olarak geçen, et ve tavuk olarak iki çeşidi bulunan dürümü yiyebilirsiniz. Eskişehir’in geleneksel yiyeceği olan ve merkezde pek çok yerde bulabileceğiniz çiğ börek’i mutlaka tatmalısınız.
    Eskişehir’in yöresel mutfağı ise Türk ve Tatar mutfağından izler taşıyor. Göbete, bamya çorbası, tutmaç çorbası, toğga çorbası, miyane çorbası, kalem (lahana) dolması, ağzı açık, mercimekli mantı, göçeli tarhana, haşhaşlı dolama, nuga ve met helvası, boza, abısta, haside, düğü köftesi çorbası, katlama böreği gibi lezzetleri deneyebilirsiniz.