İzmir Ne Yenilir Ne İçilir?

İzmir Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları İzmir kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

İzmir

İzmir'de Ne Yenir, Ne İçilir?
    İzmir’in yöresel mutfağı tam olarak Ege Bölgesi mutfak özelliklerini gösterir. Zeytinyağlılar, salatalar, ot yemekleri ve balık, deniz ürünleri ön plandadır.
    İzmir yemekleri dediğimizde aklımıza ilk gelenlerden biri İzmir kumru ve çöp şiş. Bunların yanı sıra İzmir’de hemen her köşede buzlu badem ve boyoz da bulabilirsiniz. İzmir’in yöresel yemeklerinden bazıları bulamaç çorbası, tere çorbası, trança kellesi çorbası, kirde, sakız yahnisi, mücver, İzmir köftesi, papaz yahnisi, enginar dolması, domates bastısı, yer elması, ıspanak boranisi, razı kavurması, arapsaçı, şevketi bostan, ebegümeci, radika salatası gibi adıyla da tadıyla da ilginç yemeklerdir.
    İzmir’de yöresel yemeklerin yanı sıra deniz kenarındaki pek çok balık restoranında taze mevsim balıklarını, deniz ürünlerini ve çeşit çeşit zeytinyağlı mezeleri tadabilirsiniz.
    İzmir turistik bir kent olduğu için pek çok yerde fast food restoranlarını, gözleme, tost, kebap, pide ve lahmacun gibi yiyecekleri, ızgara et ve tavuk ürünlerini, ev yemeklerini bulabilirsiniz.