Kapadokya Göreme Ne Yenilir Ne İçilir?

Kapadokya Göreme Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Kapadokya Göreme kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Kapadokya Göreme

Göreme'de Ne Yenir, Ne İçilir?      

Dünya çapında yerli ve yabancı pek çok turisti misaifr eden Göreme’de hemen her lezzeti bulabilirsiniz. Türk ve Dünya mutfağından lezzetleri tadabileceğiniz Göreme’de fast food restoranları, ızgara et ve tavuk ürünleri, pide, kebap ve lahmacun çeşitlerini yapan restoranları bulabilirsiniz.       

Ancak Göreme’ye geldiğinizde yöresel lezzetlerin de tadına bakmadan dönmeyin deriz biz. Göreme’nin yöresel mutfağı Nevşehir ve İç Anadolu Bölgesi mutfağı ile benzer özellikler gösteriyor. Çorbalar, et ve tandır yemekleri ile hamur işleri ön plandadır. Yöresel lezzetlerden bazıları ise şunlar: ağpakla, dıvıl, ayva dolması, Nevşehir tavası, çanak, dalaz, bulama, sızgıt, aside, osbar kebabı, tandır çorbası, tarhana çorbası, bitirgen kayısı, büzme baklava, köftür. Özellikle Nevşehir tavasını ve büzme baklavayı mutlaka denemelisiniz.       

İsterseniz gün içinde tost ve gözleme gibi atıştırmalıkları yiyebileceğiniz kafeler ya da çay bahçeleri de bulabilirsiniz bölgede.  

Topdeck Cave Restaurant: Göreme’nin dar sokaklarının arasında gizlenmiş, leziz mezeleri yöre halkı arasında oldukça meşhur bir restoran. Old Greek Restaurant&Hotel: Diğer adıyla Asmalı Konak. Avlusuna kurulan masalarda hizmet veren restoran, Türk ve Osmanlı mutfağından örnekler sunuyor. Yaprak sarma ve ev baklavası mutlaka denenmesi gerekenler arasında. Hiç restorasyon görmemiş olan bu konakta halen eski Rum evi havasını hala korumakta..