Kapadokya Ürgüp Ne Yenilir Ne İçilir?

Kapadokya Ürgüp Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Kapadokya Ürgüp kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Kapadokya Ürgüp

Ürgüp’te Ne Yenir, Ne İçilir?   

Kapadokya Ürgüp’te, İç Anadolu Bölgesi’nin mutfak özellikleri dışında Türk ve Dünya mutfağından da pek çok farklı lezzeti bulabilmeniz mümkün. Turistik bir belde olması dolayısıyla her misafirin damak zevkine uygun yiyecekler var Ürgüp’te.   

Yöresel yemeklerde genellikle bakliyat ve hamur işleri ön plandadır. Bölgenin yöresel yemeklerinin bazıları düğü çorbası, sütlü çorba, kayısı dolması, nohutlu yahni, ağpakla, gendirme, dıvıl ayva dolması, testi kebabı, aside, bulamaç,elma dolması, tandır çorbası, dolaz ve çömlek kebabı gibi adıyla da tadıyla da ilginç yemeklerdir. Belki her yöresel yemeği tatma fırsatınız olmayabilir ama testi kebabı ve çömlek kebabını mutlaka denemelisiniz. Ateşi üzerinde olan etin, testisi masada önünüzde kırılan kebabın orijinal sunumu sizi de etkileyecektir.   

Kapadokya Bölgesi, tarihte ilk şarap üretilen topraklar olarak bilinir. Bölgenin lezzetli üzümlerinden yapılan şarapların tadına bakabilirsiniz. Akşam, Ürgüp manzarasına hâkim bir restoranda lezzetli yemeklerin tadına bakarken şarabınızı yudumlayabilirsiniz.   

Gün içinde fast food restoranlarını, ev yemekleri yapan yerleri, ızgara et ve tavuk ürünlerini yapan restoranları, kebap, pide ve lahmacun çeşitlerini bulabilirsiniz.

Ehlikeyf: Ürgüp’ün merkezinde hizmet veren Ehlikeyf, yöreye özgü testi kebabını deneyebileceğiniz en güzel restoranlardan. Tura köfte ve kişnişli tavuk sarma ise atlanmaması gereken lezzetlerden.

Ziggy’s Shoppe & Café: Ürgüp’ün sokaklarında dolaşırken dinlenip bir kokteyl yudumlamak için ideal mekan. Tamı tamına bir akşam yemeğinden ziyade atıştırmalık ufak tatlar sunuyor müşterilerine. Bilinen lezzetleri yöresel tatlarla birleştiren kafenin pastırmalı fettucine’si denemeye değer. Merdiven gibi yükselen mimarisi ile günbatımında muhteşem bir manzara sunuyor misafirlerine.