Karaburun Ne Yenilir Ne İçilir?

Karaburun Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Karaburun kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Karaburun

Karaburun'da Ne Yenir, Ne İçilir? 

İzmir Karaburun’un yöresel mutfağı Ege ve Akdeniz mutfağından izler taşır. Zeytinyağlılar, salatalar, otlar ve yeşillikler ön plandadır. Bölgede genellikle deniz ve balık ürünleri de tüketilir. Yöresel mutfakta radika, hurma zeytini, turp otu ve enginarla yapılan salatalar meşhurdur. Çeşitli otların karışımı ile yapılan acı ot kavurmasını da tadabilirsiniz. Bu lezzetlerin dışında sarmaşık ve kuşkonmaz kavurması, kabak çiçeği dolması, dede sarığı, katmer, keşkek, arap saçı yemeği ve arap saçı köftesi, fırında ceviz tatlısı, nişan, fava, nohutlu bulgur ve pirinç pilavı, pelte, cevizli kırma ve höşmerim gibi değişik lezzetlerin ve yemeklerin tadına bakabilirsiniz.   

Karaburun’da isterseniz konakladığınız otelin restoranında, gün batımına karşı harika bir balık keyfi yapabilirsiniz. Taze mevsim balıklarının ve deniz ürünlerinin tadına, zeytinyağlı meze çeşitleri ile birlikte bakabilirsiniz. Sübye yumurtası güveci, balık köftesi, tuzda lagos, midye kızartması, midye dolma, asma yaprağında barbun, sarddalya buğulama gibi deniz ürünlerini ve balıkları farklı şekilde deneyebilirsiniz.

Karaburun’a giderken ilk karşınıza çıkan köy Mordoğan’da Marina Restoran Osman’ın Yeri ve Deniz Feneri Balık Evi en iyi balıkçılar, Problem’in Yeri ise Ödemiş köftesi ve çorbaları ile ünlü. İkinci durak Balıklıova’da Garip’in Yeri ve Manzara Restaurant Balıklıova’nın lezzet durakları. Sonraki durak ise Karaburun. Karaburun İskelesinde yer alan Kalyon Restaurant, Number 1 Restaurant ve Albatros Balık Restoran, Saipaltı Rıhtım’daki Saipaltı Restaurant balıkseverlerin vazgeçemediği adresler. Ildırı’ya doğru ilerlerken Ildırı İskele Balıkçısında güneşi batırırken balık keyfi ile tamamlamak ise en keyiflisi.