Kars Ne Yenilir Ne İçilir?

Kars Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Kars kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Kars

Kars'ta Ne Yenir, Ne İçilir?
    Kars, kültürü ve tarihi ile oldukça zengin bir kent olduğundan mutfağı da pek çok farklı lezzeti barındırıyor. Bir yandan Anadolu mutfağından ve Doğu Anadolu mutfak kültüründen izler taşırken bir yandan da yakın coğrafyadaki mutfakları kucaklıyor.
    Kars’ın en meşhur yiyeceği ise Kars kaşarı. Kaşar dışında gravyer peyniri ve Kars balı da oldukça ünlüdür. Hatta ünü neredeyse dünyaya yayılmış diyebiliriz. Hayvancılık ön planda olduğu için genellikle et ve süt ürünleri ön planda Kars mutfağında. Hamur işleri ve et yemekleri oldukça fazla.
    Kars’ın yöresel yemekleri ise kuymak, pişi, ekmek aşı, haşıl, hengel, bozbaş, piti, erişte, Kars böreği, kaz çorbası, karsambaç, Kars helvası, üzümlü süzme pilav, elma dolması, kaz etli pilav, hörre çorbası, Kars yahnisi, ekşili et gibi adıyla da lezzetiyle de oldukça farklı yemeklerdir. Fırsatınız varsa pek çoğunu mutlaka tatmanızı öneririz. Çıldır Gölü ve civarında sarıbalığın da tadına bakabilirsiniz.
    Bu lezzetlerin dışında Kars’ta pek çok restoran ve lokantada ev yemekleri, ızgara et çeşitleri, pide, kebap ve lahmacun gibi ürünleri yiyebilirsiniz. Tost, gözleme gibi aperatifleri ve fast food restoranlarını bulabilirsiniz.