Kastamonu Ne Yenilir Ne İçilir?

Kastamonu Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Kastamonu kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Kastamonu

Kastamonu'da Ne Yenir, Ne İçilir?
    Kastamonu pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve hemen her medeniyetten bir şeyler alarak bugüne kadar kendi köklü kültürünü oluşturmuştur. Kastamonu mutfağı oldukça zengindir ve lezzetli yemekleri barındırır. Her şeyden önce ülkemizin en kaliteli ve lezzetli sarımsağı Kastamonu’da yetiştirilir.
    Kastamonu mutfağının zenginliği doğanın nimetlerinden kaynaklanır. Lezzetli otlar, baharatlar ve et yemekleri ön plandadır Kastamonu’da. Hemen her Pazar fırınlarda pastırmalı pide ve etli ekmek kokularını duyabilirsiniz.
    Kastamonu’nun yerel yemeklerinin başında mancar yemeği, etli ekmek, ekşili pilav, tarhana çorbası, çemen, tirit, cırık tatlısı, anakız çorbası, caba güveci, banduma, pırasa dolması, keşkek çorbası, halukça, kaygana, ecevit çorbası, mısır çöreği, kaşık helvası, çekme helvası, pekmezli un helvası, hasüde gibi adıyla da tadıyla da ilginç yemekler geliyor. Kastamonu gezinizde pek çoğunun tadına bakma fırsatı yakalayabilirsiniz.
    Bunların dışında Kastamonu’da pek çok kafe, tost ve gözleme yapan yerler, fast food restoranları, ızgara et ve tavuk ürünleri, kebap, pide ve lahmacun yapan restoranlara rastlayabilirsiniz. Hemen her turistin damak tadına göre lezzetler bulunabilir Kastamonu’da.