Ülkemizin mutfak ve lezzet konusunda en köklü şehirlerinden birisidir
Kayseri. Çünkü tarihi çok eskiye dayanmaktadır. Kayseri'ye geldiğinizde yöresel yemeklerden mutlaka
Nevzine Tatlısı, Kurşun Aşı, pizza ve lahmacun tarzı olan
Yağlama Yemeği, Sucuklu Köfte, en meşhurlarından
Kayseri Mantısı, Çemenli Ekmek, Ayvalı Tahinli Yaprak Sarması, Düğümlü Tatlı, Yoğurt Tatlısı, Altın Kesesi, muhallebiye benzer bir tür olan
Aside, Kayseri Tiridi, Örgülü Pilav, Saray Pilavı, Çiriş Yemeği ve Cıvıklı, ve tabii en efsanelerden Kayseri Pastırması mutlaka takılmalıdır. Zaten sadece bunlar başlı başına restoranlara ihtiyaç kalmadan size tat verecek şeylerdir ama meşhur yerlerden restoran olarak da size tavsiyelerimizi sunalım. Kahvaltı için
Gubate Restaurant&Kahvaltı Evi, Moda Fırın&Patisserie gibi mekânları tavsiye edebiliriz. Ayrıca Elmacıoğlu İskender Çarşı, Ağaçaltı Kebap Salonu, Saray Çiftliği Kahvaltı ve Yemekevi, Taş Mekân Et Lokantası, Kemal Koçak Et Lokantası, Hacı Steak House, Alamet-i Farika Restaurant, Cemen's Mutfak, Susam Pizza, Konak Restaurant, Bağdat Pöç&Tandır, Maide Pide, Ciğerci Yakup, Ergün Balık, Mangal Park, tatlı olarak Yeşil Künefe, Meşhur Ayhan Ustanın Yeri, Meşhur Tekir Tatlıcısı, Kaytur-Kardanadam Restoran&Kafe, Sade Garden Cafe gibi yerler ziyaret edilebilir.