Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Yüzyıllardan beri eski ve köklü bir kültürü temsil eden Kıbrıs'ın tabii ki yemek kültürü de köklü olacaktır. Çeşitli olacaktır. Kıbrıs denince akla gelen en meşhur şeyler tabii ki Kıbrıs köftesi ve bin bir çeşidi ile peksimettir. Çok ilginç bir tarzıyla şeftali kebabı özellikle ve özellikle hellim peyniri Kıbrıs'a has bir ürünü olan Kolakas ve ceviz macunu cevizli reçeli olarak da bilinmektedir. Kıbrıs'ın hemen hemen her yerinde soğuk suyla ikram edilmektedir. Bu yemekleri tatmadan dönmemizi tavsiye ediyoruz. Eğer tercihiniz yerel mutfaksa mutlaka Archwat Restaurant, İkimiz Restaurant ve Bella Moon'u mutlaka denemelisiniz. Kahvaltı için de Destiny Restaurant And Cafe Bar, Ezic Peanuts, Kyrenia Palace Jakaranda Restaurant denenebilir. Bu yerlerin çoğu Girne'dedir. Halil İbrahim Restaurant ve Beyti Restaurant ise size Anadolu mutfağından esintiler sunacaktır. Ayrıca Lefkoşa'da da birçok Türk ve Yunan mutfağının temsilcisi restoran bulabilirsiniz.
Kıbrıs’a geldiğinizde ilk olarak şeftali kebabı olarak adlandırılan ama aslında adının Şef Ali’den geldiği söylenen kebabı denemelisiniz. Kıbrıs Konyağı’nın tadına bakabilirsiniz. Bunun dışında Kıbrıs’ın yöresel yemekleri mücendra pilavı, erişteli mercimek çorbası, pilavuna, hellim peyniri, hellim böreği, küp kebabı, samarella, zivaniya, aliç reçeli, kolokas, cacık, fava gibi lezzetli yiyeceklerdir. Fırsatınız varsa mutlaka denemelisiniz. Bir ada ülkesi Kıbrıs’ta en çok tüketilen bir diğer yiyecek ise balık ve deniz ürünleri ile mezeler. Kıbrıs’ta her daim taze mevsim balıklarını ve çeşit çeşit mezeleri bulabilirsiniz. Deniz ürünlerinin her çeşidini ve en iyisini de Kıbrıs’ta yersiniz.
Kıbrıs’a özgü ürünlerin yanında fast food restoranları, pide, kebap ve lahmacun, et ve tavuk ürünlerinin sunulduğu restoranlar da bulabilirsiniz Kıbrıs’ta.