Kıbrıs Ne Yenilir Ne İçilir?

Kıbrıs Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Kıbrıs kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Kıbrıs'ta Ne Yenir, Ne İçilir?
    Dünyaca ünlü bir turistik merkez olduğu için Kıbrıs’ta Türk, Dünya ve Akdeniz mutfağından pek çok farklı lezzeti bulabilirsiniz. Kıbrıs’ın yerel mutfağında ise genel olarak Akdeniz mutfağının izleri görülür. Zeytinyağlılar ve salatalar, otlar ön plandadır.
    Kıbrıs’a geldiğinizde ilk olarak şeftali kebabı olarak adlandırılan ama aslında adının Şef Ali’den geldiği söylenen kebabı denemelisiniz. Kıbrıs Konyağı’nın tadına bakabilirsiniz.  Bunun dışında Kıbrıs’ın yöresel yemekleri mücendra pilavı, erişteli mercimek çorbası, pilavuna, hellim peyniri, hellim böreği, küp kebabı, samarella, zivaniya, aliç reçeli, kolokas, cacık, fava gibi lezzetli yiyeceklerdir. Fırsatınız varsa mutlaka denemelisiniz.
     Bir ada ülkesi Kıbrıs’ta en çok tüketilen bir diğer yiyecek ise balık ve deniz ürünleri ile mezeler. Kıbrıs’ta her daim taze mevsim balıklarını ve çeşit çeşit mezeleri bulabilirsiniz. Deniz ürünlerinin her çeşidini ve en iyisini de Kıbrıs’ta yersiniz.
    Kıbrıs’a özgü ürünlerin yanında fast food restoranları, pide, kebap ve lahmacun, et ve tavuk ürünlerinin sunulduğu restoranlar da bulabilirsiniz Kıbrıs’ta.