Ankara Kızılcahamam Ne Yenilir Ne İçilir?

Ankara Kızılcahamam Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Ankara Kızılcahamam kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Kızılcahamam'da Ne Yenir, Ne İçilir?
    Temiz havası ve maden suyu ile iştahınızı açan bölgede pek çok lezzetli yöresel yemekler var. Anadolu ve Ankara mutfağının özelliklerini taşıyan Kızılcahamam’da herkesin damak tadına uygun yemekler bulması mümkün.
    Bölgede pek çok bilinen yemek, buraya özgü tatlarla yeniden şekillendirilmiş. Hamur işleri ve bakliyat, et yemekleri ön planda. Gözleme, bölgede her çeşidi yapılan bir yiyecek. Bunun dışında en çok cızlama, hamur tatlıları ve teli pilav çeşitleri ön planda.
    Bölgenin bazı yöresel yemekleri ise cızlama, kül çöreği, ekmek balığı, sübüre, bazlama, gözleme, ekmek aşı, ağşak söğşü (bildiğimiz çılbır ), böde (külde yumurta), balık şiş, soğanlı tirit, efelek sarması, toyga çorbası, büryan, öllüğün körü, haside, höşmerim, kaygana bölgedeki adıyla da tadıyla da ilginç lezzetlerin sadece birkaçı. Gittiğinizde mutlaka denemelisiniz.
    Bunun dışında bölgede kafelerde ve restoranlarda gözleme, tost, ızgara et ve tavuk ürünleri, fast food ürünler, pide, kebap ve lahmacun gibi lezzetleri yiyebilirsiniz.