×
TR EN
Kocaeli Ne Yenilir Ne İçilir?

Marmara Bölgesi’nin Anadolu topraklarında bulunan, İstanbul ve Bursa’dan sonra bölgenin en büyük şehri olan Kocaeli, son yıllarda artan konaklama tesisleri Kocaeli otelleriyle de ön plana çıkıyor.

Kocaeli'de Ne Yenir, Ne İçilir?
    Büyükşehirlerimizden biri olan Kocaeli’nin mutfak kültürü de oldukça farklı ve zengindir. Yöresel yemeklerin yanında Türk ve Dünya mutfaklarından pek çok farklı lezzetler bulabilirsiniz Kocaeli’de. Anadolu mutfağına özgü ev yemeklerini de tatma imkânınız vardır.
    Ayrıca Kocaeli’de pişmaniye, kiraz, Kandıra yoğurdu ve Değirmendere fındığı oldukça ünlüdür. Özellikle pişmaniyesini bugün ülkemizin pek çok yerinde de görebilirsiniz. Kocaeli’nin yöresel yemekleri ise cızlama, höşmerim, kıvırma, çeneçarpan çorbası, kesme çorba, poçuk çorbası, simit dolması, kuru börek, kerpe lokumu, keten helva, dolu helvası, üre, nazlı, evelik, carcur, su mancarı salatası, tavşan kapama gibi farklı lezzetlerdir.
    Yöresel yemeklerin yanı sıra fast food ürünlerini, pide, kebap, lahmacun ve ızgara et çeşitlerini de bulabilirsiniz. Deniz kenarındaki restoranlarda taze mevsim balıklarını, deniz ürünlerini tadabilirsiniz.

Daha fazla
×
Fiyat aralığı
Filtreler
Kocaeli Otelleri
Karamürsel
Papuli Otel ve Restaurant Karamürsel şehir merkezine 4 Km uzaklıkta Samanlı dağları eteklerinde kurulmuş olan...
4.5
İzmit
On iki yıl evvel şehirden kaçmak, doğa’nın huzurlu koynuna sığınmak için yuvacığa gelmiş otel sahipleri. Ellerindeki...