Kocaeli Ne Yenilir Ne İçilir?

Kocaeli Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Kocaeli kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Kocaeli'de Ne Yenir, Ne İçilir?
    Büyükşehirlerimizden biri olan Kocaeli’nin mutfak kültürü de oldukça farklı ve zengindir. Yöresel yemeklerin yanında Türk ve Dünya mutfaklarından pek çok farklı lezzetler bulabilirsiniz Kocaeli’de. Anadolu mutfağına özgü ev yemeklerini de tatma imkânınız vardır.
    Ayrıca Kocaeli’de pişmaniye, kiraz, Kandıra yoğurdu ve Değirmendere fındığı oldukça ünlüdür. Özellikle pişmaniyesini bugün ülkemizin pek çok yerinde de görebilirsiniz. Kocaeli’nin yöresel yemekleri ise cızlama, höşmerim, kıvırma, çeneçarpan çorbası, kesme çorba, poçuk çorbası, simit dolması, kuru börek, kerpe lokumu, keten helva, dolu helvası, üre, nazlı, evelik, carcur, su mancarı salatası, tavşan kapama gibi farklı lezzetlerdir.
    Yöresel yemeklerin yanı sıra fast food ürünlerini, pide, kebap, lahmacun ve ızgara et çeşitlerini de bulabilirsiniz. Deniz kenarındaki restoranlarda taze mevsim balıklarını, deniz ürünlerini tadabilirsiniz.