Mardin Ne Yenilir Ne İçilir?

Mardin Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Mardin kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Mardin

Mardin'de Ne Yenir, Ne İçilir?   

Yüzyıllar boyunca pek çok farklı ve kültüre ev sahipliği yapmış, bugünde farklı din, dil ve ırktan insanların yaşadığı Mardin’in mutfağı da oldukça zengin ve farklıdır. Pek çok lezzetli yemeğin bulunduğu Mardin mutfağında genel olarak et yemekleri, acı, hamur işleri ve bulgur ön plandadır. Sebzeler ise genellikle kurutularak kullanılır. Bölgede çokça yetişen ve kullanılan baharatlar Mardin yemeklerini de tatlandırmıştır.   

Mardin’de pek çok kültürün ortak ürünü olan yöresel yemekler kaburga dolması, mumbar dolamsı, işkembe dolması, ikliçe, kıbbe, keşkek, çiğ köfte, sembusek ( kapalı lahmacun), lebeniye, incasiye, çotran, yepreğ, muammara, kahiyye, alluciye gibi ismiyle farklı olduğu kadar tadıyla da muhteşem lezzetlerdir. Mutlaka denemelisiniz.   

Mardin sokaklarını gezerken, çarşıda güzel bir yorgunluk kahvesi molası vermelisiniz. Bu sırada bölgeye özgü mırra adı verilen, tadıyla oldukça yoğun olan kahveden içebilirsiniz.   

Aynı zamanda Mardin merkezde yöresel yemeklerin dışında fast food ürünlerini, kebap, lahmacun, pide ve ızgara et çeşitlerini, tost gibi atıştırmalık ürünleri de bulabilirsiniz.