Marmaris Bördübet Ne Yenilir Ne İçilir?

Marmaris Bördübet Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Marmaris Bördübet kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Marmaris Bördübet

Marmaris Bördübet Ne Yenir, Ne İçilir?
    Bördübet’in mutfağı da Marmaris mutfağı ile oldukça benzer özellikler taşır. Ege ve Akdeniz mutfağından izler vardır. Ot yemekleri, salatalar ve zeytinyağlılar ön plandadır. Bunun dışında balık ve deniz ürünlerinin her çeşidini, her mevsim taze olarak bulabilmeniz mümkün Marmaris Bördübet’te.
    Bördübetin yerel mutfağında ise Marmaris ile ortak olan börülce (karnıkara), çıtırmak tatlısı, sura doldurması, keşkek, pirinçli balık, çıntar (mantar) kavurması, çıntar köftesi, kıstırma, köreme böreği, karpuz reçeli, katmer, ballı kabak gibi lezzetler ön planda.bu lezzetleri daha çok Marmaris merkezde bulabilirsiniz, tatlarına bakmanızı öneririz.
    Bunun dışında akşamları taze mevsim balıklarının ve çeşit çeşit mezenin tadına bakabilirsiniz. Gün batımına karşı balık keyfi güzel olabilir. Bölgede yapılan balların ve reçellerin tadına bakabilirsiniz. Doğal ürünlerle yapılıyorlar ve ev yapımıdır. Bölgede yetiştirilen Rodos incirini tadabilirsiniz.
    Çeşit çeşit dondurmalar, taze meyve suları, serinletici içecekler ve güzel bir yorgunluk kahvesinin gün içinde tadına bakabilirsiniz.