Rize Ne Yenilir Ne İçilir?

Rize Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Rize kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Rize

Rize'de Ne Yenir, Ne İçilir?
    Rize mutfağı, Karadeniz kültürünü ve yemeklerini olduğu gibi yansıtıyor. Lahana, balık, mısır ve fasulye yöre mutfağının en önemli ürünlerinden. Balık deyince öyle her türlü balıktan ziyade, daha çok hamsi balığı hâkim bölge mutfağına. Hamsi balığı ile yapılan pek çok farklı lezzeti bulabilirsiniz Rize’de.
    Rize’nin yöresel yemekleri ise muhlama, karalâhana çorbası, karalâhana sarması, kiremitte hamsi, ısırgan yemeği, hamsikoli, pekmezli asude, ekşaşi, laz böreği, mısır ekmeği, pekmezli kabak, kabak sütlacı, pepeçura, termoni, lahana rohtikosu, Karadeniz pidesi, ayran doğraması, hamsi kuşu, hamsili pilav, hamsi buğulama, papara gibi ilginç ve lezzetli yemekler. Yolunuz düştüğünde mutlaka tadına bakmalısınız.
    Bölgenin bir diğer ünlü yiyeceği ise bölgede kimyasaldan oldukça uzak çiçeklerden toplanan ve pek çok derde şifa olan Anzer Balı. Ünü artık ülkemizi aşmış olan Anzer Balı’nı da Rize’de bulabilirsiniz.
    Yöresel lezzetlerin dışında ızgara et ve tavuk ürünleri, fast food ürünleri, kebap, pide, lahmacun gibi yemekleri de bulabilirsiniz.