Safranbolu Ne Yenilir Ne İçilir?

Safranbolu Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Safranbolu kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Safranbolu

Safranbolu'da Ne Yenir, Ne İçilir?   

Safranbolu gibi kültürel ve tarihi değerlerini günümüze kadar korumayı başarmış bir beldede mutfak kültürü de oldukça köklü ve zengin. Safranbolu deyince akla ilk gelen Safranbolu Lokumu’nu mutlaka denemelisiniz.   

Safranbolu mutfağına özgü bazı yöresel yemekler ise cevizli yayım, bütün et yemeği, safranlı zerde, safranlı aşure, haluşka, peruhi, susamsız Safranbolu simidi, Safranbolu bükmesi, kuyu kebabı, borana, yayım çorbası, sirkeli kelle, etli yaprak sarması, bandırma ve Safranbolu ev baklavası gibi adıyla da lezzetiyle de ilginç ve güzel lezzetlerdir. Abartmayalım ama mutlaka her birini deneyin deriz.   

Yöresel yemeklerin dışında Safranbolu’da gözleme yapan yerler ve ızgara et ürünleri, kebap, pide, yapan yerler de bulabilirsiniz. Turistik bir bölge olduğu için pek çok farklı damak tadına hitap edebilecek lezzetler mevcut.

Gezlong'dan;

Safran Konak: Safranbolu’da radikal lezzetler sloganı ile yola çıkan restoran, kasabanın tek balık restoranı. Kremalı somonu ve levrek sarması balık severlerin kaçırmaması gereken lezzetlerden...

Hanım Sultan: Cinci Hamam’ın altında yer alan restoran, yöresel lezzetleri tadabileceğiniz en güzel duraklardan biri.. Bakır bir kap içinde sunulan etli yaprak sarması ve mantıyı denemeden ayrılmayın.

Taş Ev Restoran & Şarap Evi: Loş ışıkları ve taş mimarisi ile dikkat çeken restoran, leziz yemekleri ve zengin şarap menüsü ile keyifli bir akşam yemeği vadediyor. Çeşitli sanat eserlerinin sunulduğu galerisine göz atmadan ayrılmayın.

Arasta Kahvesi: Safranbolu’ya gelmiş hiç kimsenin es geçmemesi gereken, üç asrı aşkın süredir hizmet veren şirin bir Osmanlı kahvesi. Güne ahududu şerbeti ile sunulan Türk kahvesi ile başlamak için ideal bir yer...