Şile Ne Yenilir Ne İçilir?

Şile Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Şile kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Şile

Şile'de Ne Yenir, Ne İçilir?   

Şile mutfağının ön plana çıkan lezzetlerinin başında balık çeşitleri ve salatalarla mezeler gelir. Ağva’daki ve Şile’deki göl ve akarsularda yetişen tatlı su balıklarının her mevsim tazesiniz ve her çeşidini bulabilirsiniz. Salatalar ve mezelerde bölgeye yetişen otlarla lezzetlendirilir. İsterseniz deniz balıklarını ve deniz ürünlerini de bulabilirsiniz. Balığınızı istediğiniz her şekilde pişiriyor Şile restoranları.   

Balık çeşitlerinin ve mezelerin dışında Şile’de turistik bir bölge olması dolayısıyla pek çok fast food ürünü de bulabilirsiniz. tost ve gözleme gibi aperatif ürünlerin yanı sıra pide, kebap ve lahmacun gibi lezzetleri, ızgara et ve tavuk ürünlerini ya da farklı ev yemeklerini de tadabilirsiniz.   

Eğer biraz daha Şile’ye özgü yöresel lezzetlerden tatmak isterseniz erikli çorba, mındıllı çorba, kazayağı salatası, su mancarı salatası, mantarlı börek, üzerli sarma, maydanozlu palamut köftesi, öre, sirke tatlısı ve boncuk helvası gibi farklı yöresel yemeklerin de tadına bakabilirsiniz.