ABD li ve Kanadalı turistler Türk yemeklerini öğrendiler

Bu Sayfa 763 kere görüntülendi

Eklenme Tarihi : 30.09.2010 11:55

ABD li ve Kanadalı turistler Türk yemeklerini öğrendiler

Muğla´nın Datça İlçesi´ne tatil için gelen ABD´li ve Kanadalı turistler kaldıkları otelde uygulamalı olarak Türk yemeklerini öğrendi.
İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Reşadiye Mahallesi´nde 7 yıldır butik otel olarak hizmet veren 200 yıllık tarihi Mehmet Ali Ağa Konağı´nda, yöresel yemeklerimiz turistlere tanıtıldı. Mercimekli köfteden, yaprak sarması ve kabak çiçeği dolmasına kadar yöreye özgü yemeklerin nasıl yapıldığını öğrenen turistler daha sonra öğrendiklerini uygulama olanağı buldular. Yaprak sarmasında oldukça zorlanan turistler, kabak çiçeği dolması ve incir tatlısına hayran kaldılar.

ABD´li ve Kanadalı turistlere yaprak sarması ve kabak çiçeği dolmasını öğreten aşçı Halis Saraçoğlu, ``Yemeğin içini önceden hazırladık. Burada kabak çiçeği dolması ve yaprak sarmasının püf noktalarını kendilerine anlattık. Nasıl sarılacağını gösterdik. Sonra kendileri kabak çiçeği doldurup, yaprak sardılar. Bazılarının eli yatkın, başarılı oldular. Bazıları ise beceremedi. Yaprağı ters saranlar oldu. Sonuçta herkes memnun. Bu tür tanıtımlarımız sürecek'' diye konuştu.

Otel Müdürü Sibel Saraçoğlu, ülkemize gelen turistlerin deniz-kum ve güneşin yanı sıra insanımızı, doğamızı ve tarihi yerlerimizi görüp tanımayı arzuladıklarını belirterek, ``Kültür turizmi giderek yayılıyor. Turist, geldiği ülkeyi daha iyi tanımayı keyfetmeyi istiyor. Dünyanın pek çok yerinde bu uygulama var. ABD ve Kanada´dan gelen 26 kişilik turist kafilesi için böyle bir tanıtım programı hazırladık. Her biri konusunun uzmanı olan arkadaşlarımız, yöresel yemeklerin nasıl yapılacağını turistlere anlattı. Onlar da öğrendikleri bilgiler ışığında bizzat yemek yapmayı denediler'' diye konuştu. Kaynak: DHA