10 Dünya Mirası Bölgesi ve Konaklama Önerileri 1. Kısım

10 Dünya Mirası Alanı ve Konaklama Önerileri 1. Kısım

Bugün tüm dünyada 981 tane Dünya Mirası alanı bulunuyor. Bir alanın bunlardan biri olarak kabul edilmesi için kültürel, doğal veya karma olağanüstü evrensel değere sahip olması gerekiyor. Dünya mirası alanı bir bina, bir dağ veya bir çöl, anıt, orman hatta bir şehir dahi olabiliyor. Biz de bugün sizler için ikonlaşmış Dünya Mirası Alanları’ndan bir seçki ve bu bölgeleri ziyaretinizde tercih edebileceğiniz en iyi konaklama önerilerimizi derledik.

Çin Seddi, Çin Çin Seddi’nin inşası 5’inci yüzyılda başlar ve yüzyıllar sürer. 21,196 kilometrelik uzunluğu, onu dünyanın en uzun mimari yapısı yapmakta. Aslen bir düşman saldırılarına karşı savunma duvarı olarak inşa edilmiş olan Çin Seddi, bugün tüm dünyanın en önemli turistik alanlarından biri olarak kabul ediliyor. Çin Seddi, bu eşsiz mimari yapısı ve yüzyıllara meydan okumuş dayanıklılığı ile UNESCO Dünya Mirası Alanları’nın arasına 1987 yılında dâhil edilmiş.

Nerede Kalmalı? Özdüllü Fairmont Beijing, şehrin hareketli iş bölgelerinden birinde bulunuyor. Diğer Beijing otelleri için tıklayın!

Vatikan, İtalya Şehir içinde bir şehir, Vatikan aslında Roma’da 840 nüfuslu bir ülke. Sadece 44 hektarlık bir alana kurulu Vatikan bağımsız bir ülke olarak 1929 yılında kurulmuş. Papa tarafından yönetilen şehir; Sistine Şapeli, Aziz Peter Bazilikası ve Vatikan müzesi gibi önemli kültürel alanlara ev sahipliği yapıyor.

Nerede Kalmalı? Merkezi konumu ve eşsiz teras manzaraları ile Portrait Roma Hotel. Diğer Roma Otelleri için tıklayın!

Paskalya Adası, Şili Dünyada insan yaşamının olduğu en uzak noktalardan biri olan Paskalya Adası, oldukça gizemli ve entrikalı bir atmosfere sahip. Adada, Moai adı verilen ve nasıl yapıldıkları tamamen açıklanamayan 887 tane anıt heykel var. Moailer, bölgede 1250 ile 1500 yılları arasında yaşamış Rapa Nui halkı tarafından oyulmuş. 10 metrelik boyları ve 82 tonluk ağırlıkları ile gerçekten oldukça etkileyiciler.

Nerede Kalmalı? Posada de Mike Rapu, Paskalya Adası’nın en modern ve estetik oteli. Diğer Isla de Pascua Adası otelleri için tıklayın!

Grand Kanyon, Arizona, Amerika 29 kilometreden fazla genişlikte ve 446 kilometre boyunca uzanan Grand Kanyon, dünya harikalarından biridir. Helikopter gezisinden cross sürüşe, kanyon boyunca yürüyüşten meşhur Grand Kanyon çiftliklerine kadar pek çok aktivite, renk ve dokuya sahip bu bölge.

Nerede Kalmalı? Eşsiz plato, çöl ve kanyon manzaraları ile Amangiri. Diğer Arizona Otelleri için tıklayın!

Machu Picchu, Peru Machu Picchu, bu bölgede yaşamış güçlü İnka İmparatorluğu’nun kalıntılarıdır. Kültürel alan, dünyanın dikkatini, kâşif Hiram Bingham ve çok bilinen kitabı “İnkalar’ın Kayıp Şehri” ile çekmiştir. Gizemle dolu Machu Picchu, bugün Peru’nun en çok ziyaret edilen bölgesi. Yüksek dağların tepesine kurulu bu şehre varmak için ziyaretçiler tüneller, orman ve bulutların arasından geçen “İnka Yolunu” kat ediyorlar.

Nerede Kalmalı? Machu Picchu’daki tek otel, Belmond Sanctuary Lodge. Diğer Machu Picchu Otelleri için tıklayın!