2020 Plaj Modası

Her yaz öncesi olduğu gibi bu sene de yaz kreasyonları vitrinlerde boy göstermeye başladı. Kış dönemini kapalı alanlarda geçirmek zorunda kaldığımız günlerin sonuna geldik nihayet. Isınan hava, uyanan doğa ve hareketlenen yaşam; bizi deniz ve güneşle kavuşmaya davet ediyor.

Sıcacık bir yaz fikri dahi insanların içini ısıtırken plaj eğlenceleri, kumsal yürüyüşleri, tekne turları ile havuz başı keyifleri nabzımızı hızlandırmaya başladı bile. Her sene olduğu gibi bu sene de yaza dair en merak edilen şeylerin başında en yeni trendler, moda renkler, bikini ve mayo modelleri geliyor.


Bu Yaz Neler Moda?
Peki henüz yaza girdiğimiz şu dönemde gardırobundaki eksik parçaları yenilemek isteyenler ve modayı yakından takip edenler, bu yazımız tam da size göre.
Yazımızın ilerleyen bölümlerinde 2020 Plaj modasının son trendleri arasında yer alan sezon tasarımları, 2020 plaj modası ve en son çıkan yaz bakım ürünleri konusunda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

Bu Yaz Hangi renkler Moda?
Ürün grupları ve tasarım farklarına geçmeden önce kısaca bu yaz en çok göreceğimiz renklerin üzerinden kısaca geçmenin faydası olacağını düşünüyoruz.

Tüm dünyanın kabul ettiği bir renk otoritesi olan Pantone tarafından bu yaz için yayınlanan renkler arasında ateş kırmızı, mavi-gri, mor, turuncu, bej, safran, Biskay yeşili, tatlı pembe ve beyaz bulunuyor. Hem yaz kıyafetlerinde hem de plaj ürünlerinde sıklıkla karşımıza çıkacak bu harika renkler yaz aylarına damgasını vuracak gibi gözüküyor.

Renklerin yanı sıra son dönemlerde dünyanın pek çok noktasında yaşanan felaketin ardından doğayı ve çevre korumayı temsil eden ton ve desenler de yoğun olarak kullanılıyor. Tarçın, toprak ve asker yeşili tonlar, vahşi yaşamı ve yeşil çevreyi resmeden desenler; plaj havlularından mayolara kadar her üründe karşımıza çıkıyor.


2020 Plaj Giyim Modası
Bu senenin plaj modasında her zevki mutlu edecek geniş bir ürün yelpazesi olduğunu söyleyebiliriz. Değişiklik sevenler bolca farklı tasarım alternatifiyle buluşurken alışkanlıklarından vazgeçmeyenler klasik ürün modelleri arasından tercih yapabilecekler. Herkese kendini özgürce ifade etmeye izin veren çeşitlilikte bir yaz sezonu yaklaşırken tasarımcılar yeni fikirler konusunda da adeta birbiri ile yarışıyor.

Bikini ve mayolara eşlik eden aksesuarlarda da oldukça şanslı olduğumuz bu yaz bolca seçenek sunan çok sayıda marka yeni sezon ürünleriyle reyonlarda yer alıyor. Pareolar, şapkalar, güneş gözlükleri, terlikler gibi ihtiyaç duyulabilecek her türlü yaz aksesuarı da yenilenen desen ve tasarımlarıyla büyük ilgi görüyor.

2020 Bikini-Mayo Modası
Bu yıl da geçen sezon olduğu gibi tek parça mayolar çok moda. Bu sene daha cesur dekoltelerle karşımıza çıkan tek parça modeller derin V yakaları ve asimetrik tarzlarıyla daha ilgi çekici bir hava yaratıyor. Sezon renkleriyle güncellenen tek parça mayo ve mayokini modelleri arasında Straplez, çıkarılabilir askılı ve volan detaylı modeller de yoğun olarak yer alıyor.

Bikini modellerinde ise yüksek bel ayrıntısı öne çıkıyor. Kemerli yüksek bel modellerde hayvan figürlü parçaların sıklıkla kullanıldığını da söylemek mümkün. Üst grupta ise asimetrik detaylar ve büstiyer kesimler yoğunluk gösteriyor.

2020 Plaj Aksesuarları
2020 Yaz sezonunun yaklaşmasıyla aksesuar dünyasında da bir hareketlenmenin başladığı şu günlerde alışverişe başlamanın tam zamanı. Trend ürünleri henüz seçilmeden alabilir, herkesin ilk sizde görmesini sağlayabilirsiniz. Hasır şapkalar, deri sandaletler, parmak arası terlikler, çokgen gözlükler, orman desenli pareolar, volanlı plaj etekleri ve daha pek çok ürün bu yaz hayatımızı hareketlendirecek detaylarıyla reyonlarda sizi bekliyor.

2020 Güneş Gözlüğü Modası


Geçen sene moda olan güneş gözlüklerinin aksine bu yaz güneş gözlüğü modası yerini alabildiğine geniş modellere bırakıyor. Neredeyse kar gözlüklerini andıran tüm yüzü kapatan güneş gözlüğü modelleri tüm markaların koleksiyonlarında kendisine büyük bir yer buluyor. İngilizce Shield kelimesiyle adlandırılan Türkçesi ise kalkan anlamına gelen bu modellerde çoğunlukla çerçeve kullanılmıyor. Genellikle sadece bir burun oyuntusu dışında burunun üzerinde kalan tüm yüzü kapatan Shield model gözlükler bu yaz çok trend olacak gibi gözüküyor.

Bunun yanı sıra köşeli kesimleriyle öne çıkan beşgen, altıgen güneş gözlüğü modelleri soft renkleriyle vitrinlere çıkar çıkmaz kullanıcı tarafından ilgi görmeye başladı bile. Biraz zaman ayırıp yüzünüze en uygun modeli, rengi seçebilmek ve sezonu en tarz halinizle karşılamak için hiç vakit kaybetmeden harekete geçmenizi öneriyoruz.

Yaz Bakım Ürünleri
Özellikle yaz aylarında cilt bakımı için biraz daha özenli olmakta fayda var. Uzun süre güneşe maruz kalınan bu dönemde cildinizi koruyacak ve cilt tipinize uygun bir güneş kremi çantanızda mutlaka bulunması gereken ürünlerin başında geliyor.

Güneşin zararlı ışınlarıyla birlikte sık terlemek, aşırı sıcak, klorlu havuz suyu gibi etkenlerin de cildinizi hırpalayacağını unutmamalısınız. Bu nedenle hem cildinizi temiz tutmanız hem de uygun ürünleri kullanarak bakımını yapmanız daha çok önem taşıyor. Cildinizin güzelliğini koruyabilmek için uzmanlardan destek alabilir, yaş grubunuza uygun besleyici ürünleri tercih edebilirsiniz.

Yaza çok yakışan bronzlukta bir renge kavuşmak için kullandığınız bronzlaştırıcı ürünler konusunda da hassasiyet göstermenin önemini hatırlatmak isteriz. Bu tip ürünleri her sene yenilemek ve cilt tipine uygun ürünü tercih etmek cilt sağlığını koruyabilmek için son derece mühim bir ayrıntı. Bu tip küçük detaylara dikkat ederek gelecek kış dönemine her zamankinden sağlıklı bir ciltle girebilirsiniz.