Dünyanın En Lüks Havaalanı Deneyimleri

Havaalanları genellikle zamanın yavaşladığı, paranın kredi kartınızdan sihirli bir şekilde çekildiği ve küçük çocukların birdenbire oyun oynamaya karar verdikleri bir yerdir. Daha basitçe söyleyecek olursak dünyanın en stresli yerlerindendir havaalanları. Fakat biraz bütçeniz, biraz da eğiliminiz varsa özellikle dünya üzerinde birkaç nokta var ki havaalanını bir kaz tüyü yastık gibi rahatlatan şımartan bir şeye dönüştürüyor. İşte size uçuştan önce biraz rahatlamak için en iyi yerler…

Hong Kong Havaalanı, Cathay Pacific Lounge

Cathay Havayolları’nın beş farklı seçeneği olan The Wing isimli Lounge’undan genellikle yolcular arasında saygıyla bahsedilir. Duş almak mı istiyorsunuz? Taş ve bambu materyalle döşenmiş lüks kozmetik ürünleri sunan 24 farklı süit mevcut. Eğer biraz açlık hissediyorsanız farklı seçenekleri olan bir self-servis açık büfesi bulunuyor. Tabii ki tüm içkiler ücretsiz olarak ikram ediliyor. Eğer biraz çakırkeyif hissediyorsanız açılmak üzere Coffee Loft’a yönelebilirsiniz. Burada el yapımı içecekler ve taze fırınlanmış kurabiyeler bulunuyor. Hatta çok çalışkan yolcular için biraz özel alan yaratmak adına özel olarak dizayn edilmiş, Solus Chair adlı küçük, yuvarlak kabinler de oldukça iyi düşünülmüş.

Tüm dünyadan Öncelikli Geçiş Lounge’ları

Üst segment yolcular tarafından çok sevilen “Öncelikli Geçiş”, orijinal ve en büyük havaalanı lounge üyelik programıdır. Üyeleri tüm dünyadaki 700’den fazla havaalanındaki VIP lounge’lara girebilmektedir. Lounge’lar, ücretsiz içki, atıştırmalık ve wifi sunan, uçuş aralarında gevşemek için ideal, sessiz ve rahat mekânlardır. Bazı lounge’lar ücretsiz masaj dahi sunmakta. Eğer siz de günün yarısını kol ve bacaklarınızı valizinize dolamış bir şekilde geçirdiyseniz bu olanaklardan faydalanmalısınız. En iyi tarafı ise misafirlerinizin size katılabilmesi, böylelikle üye olmayan biri ile seyahat etseniz bile herhangi bir rahatsızlık hissetmeden bu alanlardan yararlanabilmeniz.

Londra Heathrow Havalimanı’nda Katar Havayolları Lounge’u

Eğer Heathrow Havalimanı’nda yaşadığınız dehşet ve gerilimden kurtulmanın bir yolu varsa o da Qatar Havayolları Lounge’una uğramaktır. Kapıdan adım attığınız anda başlayan beş yıldızlı hizmet sizi adeta bir ünlü gibi hissettiriyor.  Arap şelaleleri, gurme akşam yemekleri ve taze gıdaların sunulduğu Delicatessen harcadığınız zamanın karşılığını tam olarak veriyor. Duş süitleri yerden ısıtmalı, ücretsiz kozmetik ürünleri sunuluyor ve insanoğlunun üretebileceği en yumuşak havlulara sahip. Eğer burada yemeye karar verirseniz tiyatro tarzı açık mutfakta yemeğinizin hazırlanışını izlerken büyük keyif alacaksınız. 4. Terminalin kralı, Qatar lounge’a yapacağınız bu kısa yolculuktan sonra uçak yemeği hiçbir zaman olmadığı kadar sıradan gelecek size.

İstanbul Havaalanı’nda Türk Havayolları Lounge’u

Dünyanın geri kalanı duty free’deyken zengin ve meşhurların az sonra on saatlik yorucu bir uçuşa çıkacakları düşüncesinden kurtulmak için geldikleri yer burasıdır. Müziğiyle ruhunuzu okşayan büyük piyanonun dışında bilardo masaları, bir kütüphane, dilediğiniz kanalı izleyebileceğini XL televizyonlar ve rahat uyku süitleri de var. Ha merak ettiyseniz söyleyelim taze üretilmiş sıcak ve soğuk mezelerin yanı sıra her türlü zeytinin olduğu bir bar, ızgara et barı, taze meyve barı ve favorimiz Türk pizzaları barı da bulunuyor. Uçağınızı kaçırmak için bundan daha iyi bir bahaneniz olamaz.

JFK Havaalanı’nda Virgin Atlantic Clubhouse

Kabul edelim Virgin Havayolları bir şey yaptığında onu gerçekten iyi yapıyor. Yolcuların rahat uyumasına yardımcı olmak için özel gece uygulamalarının olduğu bir spasının yanı sıra tüm alan, üst segment yolcular için dizayn edilmiş. Altın rengi aydınlatma zihninizi dinlendirip sinirlerinizi gevşetirken yumuşak dekorasyonu göz zevkinizi artıracak.

Uçuştan önce içki içmek genelde pek önerilmez ancak geniş içki yelpazesiyle kokteyl bar kaçırılacak gibi değil. En iyi kısmı ne mi? Çevre duvarlarında küçük yün dokulu cepler var, biraz kestirmek istediğinizde kıyafetlerinizi askıya asıp hemen içine kıvrılabiliyorsunuz. Yemekler çok şık bir şekilde ikram ediliyor, kahvaltı tabaklarında ev yapımı churros, eggs benedict ve Clubhouse İngiliz kahvaltısı ikram ediliyor. Eğer saçlarınız formunu kaybetmeye başlıyorsa spanın içinde hizmet veren Bumble & Bumble kuaföre uğrayıp kendinizi yenileyebilirsiniz.