Antalya’nın Tatil Beldelerine Göre Oteller

Türkiye’de deniz turizmi denince akla ilk gelen yer olan Antalya, tatil beldeleri ve oteller konusunda çok zengin bir şehir. Turizm başkenti olarak kabul edilen Antalya’nın beldelerinden her biri farklı bir güzelliğiyle ön plana çıkıyor ve her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor. Tatil anlayışınız nasıl olursa olsun Antalya’da kendinize uygun bir belde bulabilirsiniz ve farklı otel seçenekleri arasından bütçenize ve kendinize en uygun oteli bulabilirsiniz. Antalya’nın turizm konusunda ön plana çıkmış olması, Antalya otellerinin hizmet kalitesine de yansıdığı için ister butik otellerde isterseniz her şey dahil konseptli tatil köylerinde konaklayın lüks bir hizmet alabilirsiniz.



Kaleiçi
Nereler gezilir?

Kaleiçi’ne farklı noktalardan girebilirsiniz ama geziye başlamak için en güzel noktalardan biri Hadrian Kapısı. Antalya’nın önemli tarihi yapıları arasında korunarak günümüze kadar gelen bu kapıyı görüp sonra Kaleiçi’ni keşfe başlayabilirsiniz. Kapıdan girince başlayan mahalle rengarenk evlerle dolu. Dar sokağın iki yanını süsleyen evleri görünce içiniz açılacak. Bu sokaklarda ayrıca Kaleiçi’nin meşhur eğlence hayatını oluşturan barlar, kafeler ve geleneksel hediyelik eşya dükkanları bulunuyor.
Sokaklardaki renkli evleri fotoğraflarken Suna ve İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi’ni kaçırmayın. 19. Yüzyıldan kalan bir Kaleiçi evine kurulan müzenin yanında da Aya Yorgi Kilisesi bulunuyor. Müzede şehrin geleneklerini yansıtan adetleri ve etnografik geçmişini gördükten sonra kiliseyi gezebilirsiniz. Kaleiçi’nde geçmişi Roma dönemine kadar dayanan Kesik Minare’yi de görmelisiniz. 1800’lerden bu yana minaresi yarım kalmış görüntüsüyle ilgi çeken yapının minaresi 2019 yılındaki restorasyon esnasında tamamlandı.
Kaleiçi’nde yürüyüşünüze devam ederken biraz yorulabilirsiniz çünkü Kaleiçi falezin üzerinden denize doğru iniyor. Engebeli bir konumda bulunduğu için de bir asansör inşa edilmiş. Bu asansörün yanındaki turistik seyir terası da Kaleiçi manzarasını seyretmek için en güzel noktalardan. Kaleiçi’ni çevreleyen surların güneybatısında 14 metre yüksekliğindeki Hıdırlık Kulesi’ni de görmelisiniz. Bu kuleyi gördükten sonra Karaalioğlu Park’a gidebilirsiniz. Bu parka bayılacaksınız çünkü burası beldenin, hatta Antalya’nın, en güzel dinlenme alanlarından biri.

Denizi nasıl?
Antalya’nın en eğlenceli beldesi olan Kaleiçi’nin tabii ki denizi de çok merak ediliyor. Kaleiçi Yat Limanı’nın tam yanında mavi bayrak ödüllü Mermerli Plajı bulunuyor. Gerçekten de ödülünün hakkını verecek kadar temiz bir denizi var. Çok nadir de olsa plaj da ve denizin dibinde taşlar bulunabiliyor. Bu nedenle yanınıza deniz ayakkabınızı almayı unutmayın. Ne yazık ki plaj küçük olduğu için yazın çok kalabalık olabiliyor. Bu nedenle mutlaka erken saatlerde bu plaja gelmelisiniz. Ayrıca liman tarafından çevrelendiği için sabahları deniz daha sakin oluyor. Mermerli Plajı’nın çocuklu ailelere pek uygun olmadığını belirtmekte de fayda var. Çocukların oynayabileceği bir kumsal bulunmaması ve plaja inen merdivenler aileler için bu plajın olumsuz noktaları oluyor.

Nerede kalınır?
Antalya’nın merkezinde bulunan Kaleiçi çok sık tercih edildiğinden dolayı birçok otel bulunuyor. Butik oteller, apart oteller ve pansiyonların yoğunlukta olduğu beldede bütçenize uygun bir tatil yapmanız oldukça kolay. Kaleiçi evlerinin restore edilmesiyle oluşturulmuş pansiyonlar ve butik otellerde beldenin atmosferini daha yakından deneyimleyebilirsiniz. Özellikle az sayıda misafir ağırlayan ve samimi çalışanlarıyla hizmet veren butik otellerde kendinizi evinizde gibi hissedebilirsiniz.

Konyaaltı
Nereler gezilir?

Konyaaltı’nda tabii ki ilk durağınız plajlar olacak ama belde de gezilecek yerler de bulunuyor. Turistler tarafından Antalya’da en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan Antalya Akvaryumu ile gezinize başlayabilirsiniz. Dünyanın en büyük tünel akvaryumları arasında bulunan 131 metrelik tünel akvaryumun yanında 40 ayrı tematik akvaryum da var.  
Akvaryum gezisinden sonra Konyaaltı Plajı’nı yukarıdan görmek için Tünektepe Teleferik’e binebilirsiniz. Sarısu Kadınlar Plajı’nın yanından binebileceğiniz teleferik geçmişte Döner Gazino adıyla anılıyordu. Burası kapatıldıktan sonra eski ihtişamını kaybetmiş olsa da teleferik açılınca tekrar popüler hala geldi. Akdeniz’in masmavi manzarasına karşı bir yolculuk yapabileceğiniz teleferik ile Toroslar’ın zirvesini ve Kızlar Sivrisi’ni de panoramik olarak görebilirsiniz.

Denizi nasıl?
Konyaaltı Plajı’nın Antalya’nın en popüler plajlarından biri. Yaklaşık 7 kilometre uzunluğa sahip olan plaj tertemiz olduğu için mavi bayrak ödüllü. Kumsalında yer yer çakıl taşları olan Konyaaltı Plajı’nda deniz sığ başlasa da hızla derinleşebiliyor. Antalya’daki diğer plajlarda da görülebileceği gibi denizi tuzlu ve suyu sıcak oluyor.
Konyaaltı Plajı dışında Sarısu Kadınlar Plajı’nda da denize girebilirsiniz. Kadınların kullanımı için ayrılmış olan bu plajda çalışanlar da kadın personellerden seçilmiş. Kadınlar plaja çocuklarıyla birlikte gelebilsin diye de oyun parkı da bulunuyor. Kadınlara özel bu plaja yakın bir de Sarısu Halk Plajı var. Ailecek denize girmek için bu plajı tercih edebilirsiniz.

Nerede kalınır?
Antalya’nın merkezinden çok uzaklaşmadan Konyaaltı’nın meşhur plajının tadını çıkarmak isteyenler Konyaaltı otelleri arasından konaklama tercihi yapıyorlar. Konyaaltı’nda her bütçeye uygun otel seçenekleri bulunuyor. Butik oteller, pansiyonlar, apartlar ve her şey dahil hizmet veren lüks otellerden oluşan Konyaaltı konaklama tesisleri, yaz aylarında olduğu kadar kış aylarında da misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Konyaaltı merkezi bir belde olduğu için çok sık tercih ediliyor. Bu nedenle erken rezervasyon yapmakta fayda var.

Kemer
Nereler gezilir?

Deniziyle ve otelleriyle ön planda olan Kemer’de kültür turu yapmak da mümkün. Milattan önce 693 yılında kurulan Rodos Krallığı’nın liman şehri olarak kurduğu Phaselis Antik Kenti ile geziye başlayabilirsiniz. Coğrafi konumu nedeniyle kritik bir öneme sahip olan antik kent, bölgede hakimiyet kuran imparatorlukların ilgisini çekmiş. 3 ayrı limanı olan Phaselis Antik Kenti’ndeki plajlardan denize de girebilirsiniz.
Türkiye’de en çok ziyaret edilen milli parklar arasında bulunan Beydağları Milli Parkı da Kemer gezinizde gidebileceğiniz yerlerden. Sınırları farklı beldelere kadar uzanacak kadar büyük olan milli parkta bulunan Tahtalı Dağı’nda teleferiğe de binebilirsiniz. Avrupa’daki en uzun, dünyadaki en uzun 2. teleferik olan Olimpos Teleferiği’nden Antalya manzarasını izleyebilirsiniz.
Kemer’de bulunan doğal güzellikler arasından Göynük Kanyonu da gezinizin bir parçası olmalı. El değmemiş bir doğaya sahip olan kanyonda doğayla baş başa olabilirsiniz. Likya Yolu’nun bir parçası olan kanyonda kamp yapabileceğiniz yerler de bulunuyor. Kemer’in görülmesi gereken bir diğer güzelliği de Beldibi Mağarası. Tarih öncesi çağlardan kalan bu mağarada yapılan keşiflerle insanlık tarihine ışık tutan kalıntılar bulunmuştur.

Denizi nasıl?
Beypazarı Dağları Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan Ayışığı Plajı, Kemer’in en güzel plajı. Altın renkli kumları ve berrak deniziyle mavi bayrak ödüllü plaj, halkın ücretsiz kullanımına açık. Ayışığı Plajı’nda olduğu gibi Kemer’in diğer plajlarında da deniz berrak olsa da bazı noktalarda deniz dalgalı olabiliyor. Mesela Çamyuva Plajı’nın denizi dalgalı ama kumlu bir yapıya sahip. Bu nedenle aileler tarafından sıkça tercih ediliyor. Kemer’de sığ bir deniz arayanlar ise Beldibi Plajı ve Göynük Plajı’nda gönül rahatlığıyla yüzebilirler.  

Nerede kalınır?
Kemer şehrin en çok tercih edilen beldelerinden biri olduğu için Antalya’daki havuzu olan oteller büyük çoğunlukla bu bölgede yoğunlaşmış. Kemer otelleri deniz manzaralı odaları, kendilerine ait plajlarıyla ve dünya mutfaklarından lezzetler sunan restoranlarıyla ön plana çıkıyor. Her şey dahil hizmet veren tatil köyleri ve lüks otellerin yanında küçük ölçekli butik oteller ve pansiyonlar da Kemer’de hizmet veriyor. Bütçeniz ne olursa olsun kendinize uygun bir otel bulabilirsiniz. Özellikle bayram ya da resmi tatil gibi dönemlerde Kemer otelleri çok fazla tercih edildiği için son dakika rezervasyon imkanı bulmak zorlaşabiliyor. Bu nedenle mutlaka erken rezervasyon yaptırın.

Belek
Nereler gezilir?

Belek’te gezilecek yerlerin başında Aspendos Antik Kenti ve Tiyatrosu bulunuyor. Milattan sonra 2. yüzyılda Roma İmparatorluğu döneminden kalan Aspendos Antik Tiyatrosu, günümüzde hala ayakta kalabilmiş en eski ve en sağlam Roma tiyatrosu olduğu için Türkiye’nin en önemli tarihi yapıları arasında. Günümüzde hala 20 bin kişiyi bir arada ağırlayabilen tiyatro mutlaka görülmesi gereken bir yer.
Belek’te görmeniz gereken bir diğer nokta ise Dinler Bahçesi. Hristiyanlık, Yahudilik ve İslamiyet’in oluşturduğu üç semavi dinin bir araya geldiği bu bahçe, Hoşgörü Bahçesi adıyla da biliniyor. Bir kilise, bir sinagog ve bir caminin olduğu Dinler Bahçesi, yazın çok sayıda turisti ağırlıyor. Belek tatilinizde The Land of Legends’a da gidebilirsiniz. 2016 yılında açılan tema parkı, 7’den 70’e herkesin eğlenebileceği su kaydıraklarına ve eğlence noktalarına sahip. Özellikle çocuklu ailelerin sıkça tercih ettiği parkta çok eğlenebilirsiniz.

Denizi nasıl?
Antalya’nın diğer beldelerine kıyasla Belek’in denizi çok ince kumlu. Bu nedenle deniz ayakkabısı olmadan da Belek’te keyifle yüzebilirsiniz. Ancak kum çok ince olduğu için kalabalık grupların olduğu saatlerde deniz suyu bulanabiliyor. Berrak denizde yüzmek isteyenlerin Belek’te erken saatlerde denize gitmesi daha iyi olacaktır. Belek’te denizin en güzel olduğu nokta ise Acısu Mevkii. Akıntı olmadığı için deniz suyunun çok sıcak olduğu Acısu Mevkii’nde keyifle yüzebilirsiniz.

Nerede kalınır?
Belek de Kemer gibi Antalya’nın en çok tercih edilen beldelerinden. Belek, 50 binden fazla misafiri ağırlayabilecek yatak kapasitesiyle dünyaca ünlü bir turizm beldesi. Her şey dahil konseptte hizmet veren büyük otellerin çoğu denize sıfır konumda ve kendilerine ait plajlara sahipler. Otellerin havuzlarında genelde aquaparklar da mevcut. Yani tam anlamıyla bir deniz tatili için arayabileceğiniz her şey var ama Belek sadece deniz tatili sunmakla da kalmıyor. Belek’te birçok golf ve spa oteli de bulunuyor. Özellikle golf otelleri dünya standartlarına uygun golf sahalarıyla yerli ve yabancı binlerce golf severi ağırlıyor. Bu büyük otellerin yanında Belek’te butik oteller ve pansiyonlar da bulunuyor. Bu oteller genelde iç kesimlerde konumlanmış olsalar da denize yürüme mesafesindeler.



Side
Nereler gezilir?

Side’de gezilecek yerler listesinde ilk sırada Side Antik Kenti var. Milattan önce 7. yüzyılda kurulduğu tahmin edilen Side Antik Kenti, bölgenin en önemli liman kenti olarak işlev görmüş. Birçok uygarlığın izlerini taşıyan antik kentte Apollon Tapınağı, tarihi kapı, agora, agora hamamı ve antik tiyatro mutlaka görmeniz gereken noktalardan. Özellikle 15 bin kişilik seyirci kapasitesiyle Side Antik Tiyatro, Roma döneminden kalan en önemli eserlerden biri. Bu antik kentte izlerine şahit olacağınız medeniyetlere ait eserleri görmek için Side Müzesi’ni de gezmelisiniz.

Denizi nasıl?
Berrak ve temiz olan bir deniz olan Side’nin denizi, Antalya’nın diğer bölgelerine kıyasla derin. Sığ olmayan denizin aynı zamanda taşlı bir yüzeyi var. Bu nedenle Side’de denize girmek için deniz ayakkabılarınıza ihtiyacınız olabilir ve sığ sularda yüzerken güvende hissediyorsanız Side’de biraz zorlanabilirsiniz. Özellikle Kızılağaç bölgesindeki deniz derinliği nedeniyle yüzme bilmeyenler için uygun değil.  

Nerede kalınır?
Side’de Antalya tatilinizden aradığınız her şeyi bulabileceğiniz çok sayıda otel mevcut. Her şey dahil konseptli lüks otellerin yanında belde merkezinde konumlanan ve sahile oldukça yakın olan küçük oteller ve pansiyonlar da bütçe dostu konaklama fırsatı sunuyorlar. Side’nin merkezinde bulunan butik ve apart oteller beldenin eğlence hayatına ve alışveriş noktalarına da yakın olduğu gibi denize sıfır konumlarıyla da oldukça ideal tercihler. Side’de deniz tatilinin yanında masaj yaptırarak rahatlamak isteyenler için spa otelleri de bulunuyor.



Manavgat
Nereler gezilir?

Toros Dağları ile çevrili olan Manavgat’ta bulunan Manavgat Şelalesi, buraya geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken bir doğal güzellik. Türkiye’nin en güzel doğal güzelliklerinden biri olan Manavgat Şelalesi, Manavgat Nehri’nin 5-6 metre yükseklikten dökülmesiyle oluşuyor. Şelalenin yakında seyir terası ve mesire alanı da bulunuyor. Şelale manzarasına karşı kurulmuş restoranlarda yemek yiyebilirsiniz.
Manavgat’ta görebileceğiniz tek doğal güzellik, Manavgat Şelalesi değil. Köprülü Kanyon Milli Parkı da Antalya’nın en çok turist ağırlayan noktalarından. Özellikle rafting için çok uygun olan Köprülü Kanyon, 14 kilometre uzunluğuyla Türkiye’deki en uzun kanyon olarak biliniyor. Milli parkta Roma Dönemi’nden kalan köprüler, su kemerleri ve kaleler de bulunuyor. Pisidya Bölgesi’nin önemli kentlerinden biri olan Selge Antik Kenti de milli parkın sınırları içerisinde. Antik kentten günümüze kadar ulaşan Selge Antik Tiyatrosu’nu görmek için kanyon turunuz esnasında mutlaka buraya da uğrayın.

Denizi nasıl?
Antalya’nın en büyük ilçelerinden birisi olduğu için Manavgat’ın sahil şeridi oldukça uzun. Beldenin en temiz plajı ise mavi bayrak ödüllü Evrenseki Plajı. Halk plajı olduğu için ücretsiz bir şekilde girilebilen plaj, ince kumlu ve sığ bir denize sahip. Manavgat’ın en farklı plajı ise Manavgat Çayı’nın Akdeniz ile birleştiği Boğaz Plajı. Deniz ve nehrin bir araya geldiği bu ince kumlu plajda deniz bir anda derinleşebiliyor ve dalgalı. Bu nedenle de yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler tarafından tercih edilen bir plaj değil.

Nerede kalınır?
Manavgat’ta bulunan otellerin çoğu denize sıfır konumda yer alıyor. Bölgede her şey dahil hizmet alabileceğiniz oteller, tüm ailenizin birlikte tatil keyfi yapabileceği şekilde sizleri ağırlıyor. Çocuk dostu otelleriyle ailelerin tercih ettiği 4 ya da 5 yıldızlı otellerin yanında sadece yetişkinlere özel hizmet veren oteller de mevcut. Manavgat’ta butik oteller ve pansiyonlar da bulunuyor. Manzaralı oda seçenekleri sunan butik otellerde kahvaltı ve akşam yemekleri de yiyebilirsiniz. Manavgat’ta bulunan küçük otellerde beldede düzenlenen aktivitelere katılma imkanı da bulabilirsiniz. Köprülü Kanyon’da rafting, bot tutarları ve Manavgat şelalesi gezilerine katılabilirsiniz.



Alanya
Nereler gezilir?

Deniz tatilinin yanında kültür turu da yapabileceğiniz Alanya’da gezinize günümüze kadar çok iyi korunarak hiç bozulmadan ayakta kalan Alanya Kalesi’nden başlayabilirsiniz. Yerleşimin hala devam ettiği Alanya Kalesi’nin tarihi zenginliğini ve mimari güzelliğini mutlaka görmelisiniz. Antalya Kalesi’nden sonra beldenin simgesi haline gelen Kızıl Kule’ye gidebilirsiniz. Adını kulenin inşasında kullanılan kırmızı tuğlalardan alan kule, Alanya Kalesi’ni saldırılardan koruma görevini görmüş.
Alanya’daki turunuza Damlataş Mağarası ile devam edebilirsiniz. Pek çok hastalığa şifa olduğu bilinen mağarada bulunan gazların özellikle astım hastalığına iyi geldiği söyleniyor. Damlataş Mağarası’na çok yakın bir konumda olan Alanya Müzesi, bölgede yapılan kazı çalışmalarında çıkarılan eserlerin sergilendiği bir nokta. Türkiye’nin turizme açık en büyük ikinci mağarası olan Dim Mağarası’nı da görebilirsiniz. İçinde küçük bir göl bulunan mağarada Pamukkale Salonu, Org Salonu, Avizeli Salon ve Göl Salonu olmak üzere 4 salon da bulunuyor. Mağaradan sonra Dim Çayı çevresinde yürüyüş yapabilirsiniz. Doğal güzelliğine hayran kalacağınız çayın etrafında piknik yapabileceğiniz alanlar da bulunuyor.
Alanya’da bulunan Laertes Antik Kenti ve Syedra Antik Kenti’ni de turunuza dahil edebilirsiniz. Dim Vadisi’nin girişinde konumlanan Laertes Antik Kenti’nin milattan önce 7. yüzyılda kurulduğu düşünülüyor. Burada günümüze kalan agora, hamam, sarnıç, tiyatro ve tapınakları görebilirsiniz. Syedra Antik Kenti’nin de Laertes ile aynı yüzyılda kurulmuş olduğu tahmin ediliyor. Burada hala kullanılabilen sarnıçlar ve zeminindeki mozaiklerin hala durduğu hamam sizi etkileyecek. İki antik kente de girişin ücretsiz olduğunu da hatırlatalım.

Denizi nasıl?
Deniz tatili deyince akla ilk gelen beldelerden olan Alanya’nın plajlarının hepsinin ayrı birer güzelliği var. Bir efsaneye göre, Kleopatra’ya hediye edilen plajın kumlarının Mısır’dan getirilmiş. 2 kilometre boyunca uzanan plajın kumları, altın sarısı rengiyle büyüleyici. Berrak, temiz ve sığ suyuyla mavi bayrak ödülü de olan Kleopatra Plajı’na giriş ücretsiz. Yumuşacık kumları ve berrak deniziyle Damlataş Mağarası’nı gezen ziyaretçilerin denize girmek için tercih ettiği Damlataş Plajı da Kleopatra Plajı’nın bir parçası aslında. Bu nedenle de bu plaja Küçük Kleopatra Plajı da deniyor.
Alanya’nın çok sık tercih edilen bir diğer plajı da adını incecik kumlarından alan İncekum Plajı. İnce kumların üstünüze yapışmayacağı bu plajın denizi hızlı bir şekilde derinleşmediği için çocuklu aileler ve yüzme konusunda kendine güvenemeyenler için ideal.

Nerede kalınır?
Alanya, konaklama seçenekleri açısından en zengin beldelerden biri. Alanya’da her bütçeye ve her tatil anlayışına uygun otel seçenekleri bulabilirsiniz. Her şey dahil hizmet veren tatil köyleri ve lüks oteller tatilinizde ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi bulma imkanı sunarken Alanya’da gezip görmek isteyeceğiniz yerlere turlar da düzenliyorlar. Alanya’da balayını geçirmek isteyen çiftler için beldedeki otellerin çoğu balayı çiftlerine özel paketler sunuyor. Ayrıca Alanya’da İslami koşullara uygun tatil yapmak isteyenler için muhafazakar oteller de mevcut. Alanya merkezinden çok uzaklaşmak istemezseniz Alanya’daki butik otelleri, pansiyonları ve apart otelleri de tercih edebilirsiniz. Alanya’daki tarihi noktalara yakın konumlanan küçük otellerde bütçe dostu bir tatil yapabilirsiniz.

Olimpos
Nereler gezilir?

Türkiye’de doğa tatili yapılacak en güzel yerler arasında yer alan Olimpos’ta gezinize Olympos Antik Kenti ile başlayabilirsiniz. Likya medeniyetinin en önemli antik şehirlerinden biri olduğu bilinen bu kent, deniz ticareti için kritik bir rol oynuyormuş. Günümüzde antik kentten kalan kalıntıları ve kentin içinden geçen nehri görebilirsiniz.
Denizi nasıl?
Olimpos, caretta carettalara ev sahipliği yapan doğanın kalbindeki Olimpos Plajı ile meşhur. Olympos Antik Kenti’nin içinden yürüyerek ulaşılan plaj, berrak ve masmavi bir denize sahip. Antalya’nın diğer beldelerinin denizine kıyasla Olympos’un suyuna buz gibi diyebiliriz çünkü dağlardan gelen Olympos Çayı buradan denize dökülüyor.
Olimpos Plajı, nesli tükenmekte olan caretta carettalara ev sahipliği yaptığı için burada denize girerken çok dikkatli olmanız gerekiyor. 2 ay kumun altında gömülü kalan yumurtalarda gelişimini tamamlayan kaplumbağalar, geceleri kumdan çıkıyorlar. Gömülü yumurtalara zarar gelmemesi için plajda şezlong şemsiye kullanılmıyor. Geceleri çıktıkları için geceleri plaja gidecekseniz yüksek sesle konuşmamaya ve müzik dinlememeye dikkat etmelisiniz.

Nerede kalınır?
Olimpos, Antalya’nın diğer bölgelerinin aksine büyük oteller ve tesisleri bulunan bir belde değil. Ayrıca sahili sit alanı ilan edildiği için Olympos’ta denize sıfır oteller de yok. Burada genelde doğayla baş başa olabileceğiniz butik oteller ve pansiyonlar bulunuyor. Ağaç evlerin çok meşhur olduğu Olimpos’ta ağaç evlere kurulmuş bungalov oteller çok sık tercih ediliyor.



Kaş
Nereler gezilir?

Doğallığıyle büyüleyen Kaş’ta gezinize Likya Birliği’nin merkezi olarak bilinen Xanthos Antik Kenti ile başlayabilirsiniz. Antik çağda kritik önem taşıyan tarihi bir kent olması nedeniyle birçok farklı medeniyete de ev sahipliği yapmış. Tarih sahnesindeki önemi nedeniyle bu antik kent UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınmış. Xanthos Antik Kenti’nden sonra Antiphello Antik Kenti’ni görmeye gidebilirsiniz. Antik kentte bulunan ve günümüze sağlam bir şekilde ulaşmayı başarmış Antiphellos Antik Tiyatro’nun Anadolu’da eşi benzeri yok.
Kaş’ın merkezinde bulunan Uzun Çarşı, Arnavut kaldırımlı sokakları ve cumbalı evleriyle yürüyüşünüze renk katacak. Takıcılar, hediyelik eşya dükkanları, butikler ve kafelerle dolu bu sokakta Kral Mezarı olarak bilinen lahiti de görebilirsiniz.
Kaş’ı keşfettikten sonra merkeze 40 dakikalık mesafedeki Demre’ye gidebilirsiniz. Demre’de bulunan Myra Antik Kenti, Noel Baba olarak tanınan Aziz Nicholaos’un psikosposluk yaptığı yer. Aziz Nicholaos’un adını taşıyan St. Nicholas Kilisesi de Demre’de bulunuyor. Bu kilise Hristiyanlar tarafından kutsal kabul ediliyor. Demre’den sonra Kekova’ya da mutlaka uğrayın. Batık şehir olarak da bilinen Kekova, ülkemizin en gizemli noktalarından. 2. yüzyılda gerçekleşen deprem nedeniyle yok olan Dolkisthe Antik Kenti’nin kalıntıları su altına gömülmüş.

Denizi nasıl?
Kaş’ta bulunan plajlar ülkemizin en güzel plajları arasında yer alıyor. Kaş’ın berrak sularının fotoğraflarını daha önce mutlaka görmüşsünüzdür. Bu suların bu kadar berrak olmasının nedeni denizin dibinin taşlı bir yapıya sahip olması. Kum bulunmadığı için dalgalar kumu kaldırıp denizi bulandıramıyorlar. Taşlar gözünüzü korkutmasın, ayağınızı acıtacak kadar sivri değiller ancak yine de yanınıza deniz ayakkabınızı almayı unutmayın. Ayrıca Kaş’ın denizi, Antalya’nın diğer beldelerine nazaran soğuk çünkü yer altı sularından besleniyor.
Kaş’ın en ünlü plajı ise Kaputaş Plajı. Kayaların ortasında kalan bir yarıkta bulunan Kaputaş Plajı’na merdivenlerden inerek ulaşabilirsiniz. Plajda Kaş Belediyesi’ne ait bir kafeterya bulunuyor. Bu kafeteryadan ihtiyacınız olan şeyleri alabilirsiniz. Kaputaş’ın denizinin dalgalı olduğunu hatırlatmakta fayda var. Eğer yüzme konusunda kendinize pek güvenmiyorsanız Kaputaş sizin için biraz zorlayıcı olabilir. Kaş’ta sakin denizi olan bir plaj ararsanız Akçagerme Plajı’nı tercih edebilirsiniz. Özellikle çocuklarıyla seyahat eden ailelere uygun olan plajda aqua park ve tenis kortu da bulunuyor.

Nerede kalınır?
Kaş’ta büyük turistik tesisler bulunmuyor. Burası doğallığını konaklama tesisleriyle de devam ettiren bir belde. Kaş’ta bulunan otellerin neredeyse hepsi küçük ve butik oteller. Kaş otelleri genelde Çukurbağ Yarımadası’nda konumlanıyor. Bazı butik otellerin kendilerine ait plajları bulunduğu için denize gitmek de kolaylaşıyor. Ancak Kaş’ın hareketli yaşamına yakın olmak isterseniz merkezde konumlanan otelleri tercih etmelisiniz çünkü Çukurbağ’daki oteller eğlenceden biraz uzakta.

Lara
Nereler gezilir?

Antalya’da gezilecek yerler arasında bulunan Düden Şelalesi’nin Aşağı Düden ve Yukarı Düden olmak üzere iki kolu bulunuyor. Lara’ya gittiğinizde Aşağı Düden’i mutlaka görmelisiniz. 40 metre yükseklikteki falezlerden dökülen suyu izlerken huzur bulabilirsiniz. Lara’daki geziniz esnasında Antalya Kum Heykel Müzesi olarak bilinen SANDLAND’i de gezebilirsiniz. Büyük boyutlarda kum heykelleri görünce çok şaşıracaksınız.

Denizi nasıl?
Antalya’nın en güzel plajlarından biri olan Altınkum Plajı, Lara’da bulunuyor. Lara Plajı olarak da bilinen Altınkum Plajı, 2 kilometre uzunluğunda. Altın renkli incecik kumlarla kaplı plajın bazı noktalarında kumlar ile kızılçam ağaçları buluşuyor. Ayrıca bu plajın ince kumlarının hastalıklar için şifalı olduğu söyleniyor. Romatizma ile alakalı hastalıklara iyi gelen kuma sahip plajın deniz suyu da oldukça sıcak.

Nerede kalınır?
Antalya’da otellerin en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Lara’da konaklama seçenekleri oldukça fazla. Denize sıfır, kendine ait kum plajı olan, aquaparklı Lara otelleri her yaz yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Özellikle Rusya ve Almanya’dan Antalya’ya gelen yabancı turistler Lara’da bulunan her şey dahil konseptli tatil köyleri ve lüks otelleri tercih ediyorlar. Lara’da bulunan 4 ve 5 yıldızlı oteller, su sporlarına ilgi duyanlar için de dalış, yelken, kano gibi aktiviteler de sunuyor. Lara otelleri, bayram ve resmi tatil dönemlerinde çok fazla tercih edildiği için son dakika rezervasyon imkanı bulmak biraz zorlaşabiliyor. Bu nedenle mutlaka erken rezervasyon yaptırın. Lara’da bütçe dostu butik oteller, pansiyonlar ve apart oteller de mevcut.